NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA Expert aan het woord

Peter Heshof maakt ieder jaar een trendreis. Op basis van zijn observaties en gesprekken bepaalt hij zes consumententrends die relevant zijn.

Nieuws

vorige
 • Examinatoren Communicatie B gezocht

  Examinatoren Communicatie B gezocht


  Voor de mondelinge NIMA B Communicatie examens zijn wij op zoek naar versterking van ons team NIMA Examinatoren. Ben jij communicatie-professional en heb je affiniteit met toetsing en kennisoverdracht? Dan komen wij graag met jou in contact.


  Lees verder

 • Kanshebbers Dutch Marketing Awards bekend

  Kanshebbers Dutch Marketing Awards bekend


  In aanloop naar de Dutch Marketing Awards 2015 op 19 maart heeft de eerste jurybijeenkomst, o.l.v. voorzitter Rupert Parker Brady, plaatsgevonden voor de categorieën Dutch Marketing Launch, Dutch Marketing Next en Dutch Marketing Company.

  Lees verder

 • Feestelijke NIMA Diploma-uitreiking

  Feestelijke NIMA Diploma-uitreiking


  NIMA organiseert twee keer per jaar een diploma-uitreiking. Donderdag 27 november was het weer zover en hebben wij tijdens een feestelijke ceremonie de NIMA Diploma’s en SMP (Senior Marketing Professionals) Certificaten uitgereikt.


  Lees verder

 • Eerste HBO's nu NIMA Education Partner

  Eerste HBO's nu NIMA Education Partner


  De eerste HBO scholen zijn toegetreden als NIMA Education Partner. Het betreft TMO Fashion Business School in Doorn en Wittenborg University of Applied Sciences in Apeldoorn. Studenten van deze scholen krijgen onderwijs op het juiste marketingniveau en kunnen versneld het NIMA B Diploma bemachtigen.

  Lees verder

 • Marketingfacts Jaarboek 2014-2015

  Marketingfacts Jaarboek 2014-2015


  Heb jij het Marketingfacts Jaarboek 2014-2015 al? Een meer dan 300 pagina’s tellend boek waarbij alle facetten van online marketing worden behandeld. Met dit jaarboek ben je in één klap op de hoogte van online marketing in Nederland anno nu. Meer weten of direct bestellen?

  Lees verder

volgende
vorige
 • Randstad hoofdsponsor NIMA Young Profs

  Randstad hoofdsponsor NIMA Young Profs


  Randstad Nederland verbindt haar naam aan het carrièreplatform NIMA Young Professionals. Dit platform organiseert volop activiteiten voor de jonge marketeer tussen de 25 en 35 jaar met een gezonde dosis ambitie.

  Lees verder

 • Nieuwe platforms Sales en Communicatie

  Nieuwe platforms Sales en Communicatie


  Beide platforms worden opgericht om meer gericht activiteiten te organiseren en content te genereren voor de professionals in die twee specifieke segmenten.


  Lees verder

 • Sustainable business: je kunt er niet omheen

  Sustainable business: je kunt er niet omheen


  Bedrijven hebben de (strategische) keuze daarin voorop te lopen en van die voorsprong te profiteren of om de normen van de markt te volgen, omdat ze zich anders out of business prijzen.

  Lees verder

 • Internal Branding Jaarprijs 2014

  Internal Branding Jaarprijs 2014


  Organisaties die het meest succesvol zijn in het betrekken van medewerkers vanuit het merk, kunnen tot 22 december hun case insturen om kans te maken op het winnen van de Internal Branding Jaarprijs 2014.

  Lees verder

volgende

Lid worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Lid treedt je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Leden ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Master Classes worden exclusief voor NIMA Leden georganiseerd op NIMA B en C niveau. In de Master Classes B behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met praktijk, op NIMA C niveau behandelen we een specifiek marketingthema op hoog strategisch niveau.

  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Leden de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Leden.  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Leden ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club

TMC

Key Partner

Paragon

banner
Klik verder

Klik verder