NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA Examens

NIMA Events

NIMA Lidmaatschap

Nieuws

vorige
 • Zorgen voor continue klantgerichte innovatie

  Zorgen voor continue klantgerichte innovatie


  Hoe zorg je dat producten of diensten optimaal afgestemd zijn op de behoefte van de klant? En, hoe maak je medewerkers in de organisatie meer klantgericht? Deelnemers leerden hierover meer tijdens de inspiratiesessie bij DSM.  Lees verder

 • Aftrap NIMA Online Marketeer Examen

  Aftrap NIMA Online Marketeer Examen


  Vandaag wordt het allereerste NIMA Online Marketeer (schriftelijk) examen afgenomen! De eerste kandidaten zitten in alle rust op een laptop het examen te maken.

  Lees verder

 • Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!

  Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!


  Vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en wil je continu bijblijven in het vak? Word dan nu lid en wij geven je het eerste kwartaal gratis!


  Lees verder

 • De noodzaak van een sterk Personal Brand

  De noodzaak van een sterk Personal Brand


  25 september was voor de tweede keer de vaardigheids-training personal branding. Acht enthousiaste marketeers hebben inzicht verkregen in de noodzaak van een sterk Personal Brand, van een positief imago en hoe je dit blijvend kunt versterken.


  Lees verder

 • Insights bestaan uit waarheid, dilemma en wens

  Insights bestaan uit waarheid, dilemma en wens


  Voor marketeers is het cruciaal te weten wat de echte behoefte is van de klant; wat maakt dat jouw klant op zijn fiets springt (of zijn mobiel pakt) om jouw aanbod te halen? Dat begint bij deep consumer insights, het achterhalen wat jouw klant echt wil, welke dilemma's hij heeft en zijn wensen zijn.

  Lees verder

 • Pitchen tijdens de PubTalk

  Pitchen tijdens de PubTalk


  Na een zomerstop heeft de maandelijkse netwerkborrel van NIMA weer plaatsgevonden. Succesvol was de pitch van auteur Patrick Petersen over het nieuwe Handboek Online Marketing 4.0.
  Lees verder

 • How to be an excellent marketeer?

  How to be an excellent marketeer?


  Lees acht verschillende tips van vrouwelijke marketeers uit het NIMA Netwerk. Van leestips tot strategische inzichten op marketinggebied of voor persoonlijke ontwikkeling.

  Lees verder

 • Auteurs gezocht voor NIMA Examens

  Auteurs gezocht voor NIMA Examens


  Als NIMA Auteur ben je verantwoordelijk voor het schrijven van examenmateriaal en werk je nauw samen met betreffende NIMA Examen-commissie. Je werkt aan de hand van een auteursbriefing en wordt drie maanden voor de examendatum ingeschakeld.


  Lees verder

volgende

NIMA AWARDS

Lid worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Lid treedt je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Leden ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Master Classes worden exclusief voor NIMA Leden georganiseerd op NIMA B en C niveau. In de Master Classes B behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met praktijk, op NIMA C niveau behandelen we een specifiek marketingthema op hoog strategisch niveau.

  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Leden de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Leden.  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Leden ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club

TMC