NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA Expert aan het woord

Ludo Voorn MM RM, spreker tijdens de NIMA Leergang marketing 2015 sessie Neuromarketing over Zwitserleven!

Nieuws

vorige
 • Marketingfacts Jaarboek 2014-2015

  Marketingfacts Jaarboek 2014-2015


  Heb jij het Marketingfacts Jaarboek 2014-2015 al? Een meer dan 300 pagina’s tellend boek waarbij alle facetten van online marketing worden behandeld. Met dit jaarboek ben je in één klap op de hoogte van online marketing in Nederland anno nu. Meer weten of direct bestellen?

  Lees verder

 • Wie nomineer jij voor een Dutch Marketing Award?

  Wie nomineer jij voor een Dutch Marketing Award?


  Op 19 maart 2015 reikt NIMA, tijdens de Dutch Marketing Awards, marketing awards uit in de categorieën: Marketing Launch (beste nieuwkomer), Marketing Next (next step in marketing) en Marketing Company van het jaar. Nomineren kan tot uiterlijk 16 november a.s.

  Lees verder

 • Gratis abonnement Financieel Dagblad

  Gratis abonnement Financieel Dagblad


  Iedere deelnemer van de NIMA Leergang marketing 2015 ontvangt namens FD Mediagroep een GRATIS halfjaar abonnement op de E-paper van het Financieel Dagblad.
  Lees verder

 • Win inspiratiesessie met Erben Wennemars!

  Win inspiratiesessie met Erben Wennemars!


  ACTIE! Schrijf jij je in voor de NIMA Leergang marketing 2015? Dan maak je kans op een een inspiratiesessie verzorgd door wereldkampioen Erben Wennemars bij jou op kantoor!
  Lees verder

 • Gratis netwerken tijdens de PubTalk

  Gratis netwerken tijdens de PubTalk


  Donderdag 20 november zijn onze deuren geopend voor de NIMA PubTalk. Kom netwerken en ontmoet ons, onze relaties, vrijwilligers en leden in het bruin café van NIMA. Lijkt het je leuk onder het genot van een hapje en een drankje kennis met ons te maken?


  Lees verder

volgende
vorige
 • Vindbaar zijn en blijven met SEO strategie

  Vindbaar zijn en blijven met SEO strategie


  Tijdens de exclusieve sessie op 28 oktober werden deelnemers door de belangrijkste SEO ontwikkelingen meegenomen, concrete inzichten gegeven inzake meetbaarheid en tools en van inspiratie voorzien ten aanzien van hun SEO strategie.

  Lees verder

 • Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!

  Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!


  Vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en wil je continu bijblijven in het vak? Word dan nu lid en wij geven je het eerste kwartaal gratis!

  Lees verder

 • Onderscheidende klantervaring ontwerpen

  Onderscheidende klantervaring ontwerpen


  Deelnemers van de workshop op vrijdag 31 oktober 2014 kregen concrete inzichten en inspiratie over het ontwerpen van een excellente ervaring voor hun klanten en het blijvend waarmaken van deze ervaring.  Lees verder

volgende

Lid worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Lid treedt je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Leden ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Master Classes worden exclusief voor NIMA Leden georganiseerd op NIMA B en C niveau. In de Master Classes B behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met praktijk, op NIMA C niveau behandelen we een specifiek marketingthema op hoog strategisch niveau.


  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Leden de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Leden.  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Leden ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club

TMC