NIMA

NIMA is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Nieuws

vorige
 • NIMA start Sales platform

  NIMA start Sales platform


  Volg jij jouw hart? En gebruik je daarbij jouw hoofd? Liggen jouw kernkwaliteiten op het snijvlak ambitieus, doorzettingsvermogen, gepassioneerd en resultaatgedreven? En geloof jij ook dat 'gewoon verkopen'' niet meer bestaat? En wil je dat aan anderen overbrengen? Wij zijn op zoek naar jou!
  Lees verder

 • NIMA sluit partnership met OnlineSeminar

  NIMA sluit partnership met OnlineSeminar


  NIMA gaat actief aan de slag met webinars en heeft daarom een samenwerkingsovereenkomst gesloten met OnlineSeminar. Met dit partnership ontstaat er een unieke samenwerking om aan de toenemende online informatiebehoeften van marketing-, sales- en communicatieprofessionals te voldoen.  Lees verder

 • Check NIMA Update [krant]

  Check NIMA Update [krant]


  Dit is een uitgave voor marketing, communicatie, sales en onderzoeksprofessionals. Wat? Waarom? Een krant? Nou gewoon, vinden we leuk. Even jou als NIMA Member in een paar pagina’s op de hoogte brengen van onze activiteiten. Lekker tweepuntnul, gewoon papier. Is weer eens wat anders. Vind je papier helemaal niets? Dan hierbij de online-versie. Net wat je wilt. Veel lees plezier!

  Lees verder

 • Samenwerking Horizon College en NIMA

  Samenwerking Horizon College en NIMA


  Grotere kansen op de arbeidsmarkt en een betere aansluiting op het hbo-onderwijs: het zijn twee belangrijke redenen voor het ROC Horizon College en NIMA om een samenwerking aan te gaan. Leerlingen van de mbo-opleiding Commercieel Medewerker Marketing en Communicatie krijgen door de samenwerking de mogelijkheid om hun NIMA A Diploma te halen.

  Lees verder

 • Marketing in iedere business van belang

  Marketing in iedere business van belang


  Graag stellen we je voor aan Özlem Tuncer, momenteel junior pricing expert bij C1000 en binnenkort weer beschikbaar is. Zij behaalde onlangs haar NIMA A Diploma Marketing. Wij vroegen haar naar het hoe en waarom van haar keuze, haar kansen, mogelijkheden en ambitie. Maak kennis met dit, inmiddels marketing minded, talent.  Lees verder

 • Hoe werkt het NIMA mondeling examen?

  Hoe werkt het NIMA mondeling examen?


  NIMA heeft een video gemaakt ten behoeve van de examenkandidaten die zich optimaal willen voorbereiden op het mondelinge examen bij NIMA. Ook de opleiders en docenten hebben hier baat bij.
  Lees verder

volgende

Member worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Member treed je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Members ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Masterclasses worden exclusief voor NIMA Members georganiseerd. In de Masterclasses behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met veel praktijkvoorbeelden.


  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Members de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Members.
  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Members ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club