NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Dutch Marketing Awards

Nieuws

vorige
 • Hoornbeeck College Education Partner NIMA

  Hoornbeeck College Education Partner NIMA


  Het Hoornbeeck College is het eerste ROC met NIMA A Marketing-traject voor excellente studenten, hiermee is het college erkend als exclusief Education Partner van NIMA (Nederlands Instituut voor Marketing).  Lees verder

 • Finalisten Internal Branding Jaarprijs bekend

  Finalisten Internal Branding Jaarprijs bekend

  De drie finalisten voor de Internal Branding Jaarprijs zijn door de jury benoemd (in alfabetische volgorde): Alexander Monro Borstkankerziekenhuis, RET en Stedin. Op 12 februari wordt de winnaar van de Internal Branding jaarprijs bekend gemaakt tijdens het gelijknamige event.

  Lees verder

 • De Nationale MQ Test. Hoe scoor jij?

  De Nationale MQ Test. Hoe scoor jij?


  Marketeers kunnen vanaf vandaag hun actuele vakkennis toetsen in de Nationale Marketingquotiënt (MQ) Test. NIMA daagt uit om hun kennis te toetsen op www.nationaleMQtest.nl. Meedoen kan t/m 27 januari 2015. Wat is jouw MQ?


  Lees verder

 • Kanshebbers Dutch Marketing Awards bekend

  Kanshebbers Dutch Marketing Awards bekend


  In aanloop naar de Dutch Marketing Awards 2015 op 19 maart heeft de eerste jurybijeenkomst, o.l.v. voorzitter Rupert Parker Brady, plaatsgevonden voor de categorieën Dutch Marketing Launch, Dutch Marketing Next en Dutch Marketing Company.

  Lees verder

 • Feestelijke NIMA Diploma-uitreiking

  Feestelijke NIMA Diploma-uitreiking


  NIMA organiseert twee keer per jaar een diploma-uitreiking. Donderdag 27 november was het weer zover en hebben wij tijdens een feestelijke ceremonie de NIMA Diploma’s en SMP (Senior Marketing Professionals) Certificaten uitgereikt.


  Lees verder

 • Eerste HBO's nu NIMA Education Partner

  Eerste HBO's nu NIMA Education Partner


  De eerste HBO scholen zijn toegetreden als NIMA Education Partner. Het betreft TMO Fashion Business School in Doorn en Wittenborg University of Applied Sciences in Apeldoorn. Studenten van deze scholen krijgen onderwijs op het juiste marketingniveau en kunnen versneld het NIMA B Diploma bemachtigen.

  Lees verder

volgende
vorige
 • Randstad hoofdsponsor NIMA Young Profs

  Randstad hoofdsponsor NIMA Young Profs


  Randstad Nederland verbindt haar naam aan het carrièreplatform NIMA Young Professionals. Dit platform organiseert volop activiteiten voor de jonge marketeer tussen de 25 en 35 jaar met een gezonde dosis ambitie.

  Lees verder

 • Nieuwe platforms Sales en Communicatie

  Nieuwe platforms Sales en Communicatie


  Beide platforms worden opgericht om meer gericht activiteiten te organiseren en content te genereren voor de professionals in die twee specifieke segmenten.


  Lees verder

 • Sustainable business: je kunt er niet omheen

  Sustainable business: je kunt er niet omheen


  Bedrijven hebben de (strategische) keuze daarin voorop te lopen en van die voorsprong te profiteren of om de normen van de markt te volgen, omdat ze zich anders out of business prijzen.

  Lees verder

 • Internal Branding Jaarprijs 2014

  Internal Branding Jaarprijs 2014


  Organisaties die het meest succesvol zijn in het betrekken van medewerkers vanuit het merk, kunnen tot 22 december hun case insturen om kans te maken op het winnen van de Internal Branding Jaarprijs 2014.

  Lees verder

volgende

Lid worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Lid treedt je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Leden ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Masterclasses worden exclusief voor NIMA Leden georganiseerd op NIMA B en C niveau. In de Masterclasses behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met veel praktijkvoorbeelden.
  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Leden de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Leden.  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Leden ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club

TMC