NIMA

NIMA is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

Nieuws

vorige
 • Management Journey: 'Unleash your potentential'

  Management Journey: 'Unleash your potentential'


  Op dinsdag 29 september organiseerde NIMA haar eerste Management Journey bij Top Marketing Clublid NUON. Voor deze primeur was Katleen de Stobbeleir van Vlerick Business School geselecteerd. Met haar uiteenzetting over inclusive leadership voor marketing wist ze de 50 deelnemende marketing managers van de NIMA Top Marketing Club zo te inspireren dat ze met een zeer tevreden gevoel naar huis gingen!

  Lees verder

 • ROC A12 toegetreden als Education Partner

  ROC A12 toegetreden als Education Partner  Vanaf nu behoort ROC A12 officieel tot de NIMA Education Partners in het regulier onderwijs. Met dit partnership is het voor de MBO studenten van dit Regionale Opleidingen Centrum mogelijk het NIMA Basiskennis Marketing Diploma te behalen op de locaties Ede en Velp.

  Lees verder

 • Nieuwe NIMA Marketingexamens vanaf 2016

  Nieuwe NIMA Marketingexamens vanaf 2016


  Vanaf 1 januari 2016 zijn alle NIMA Marketingexamens vernieuwd. Het marketingvak verandert snel. De nieuwe examens sluiten volledig aan op de aanwezige marketingfuncties op de arbeidsmarkt. Dit najaar bieden NIMA Education Partners al de vernieuwde NIMA Opleidingen aan die afgesloten worden met het officiële NIMA Examen.  Lees verder

 • NIMA beëindigt samenwerking met NCOI

  NIMA beëindigt samenwerking met NCOI


  NIMA heeft de samenwerking met NCOI als Education Partner beëindigd. Daarmee is NCOI niet langer een formele opleider voor de NIMA Examens. NIMA en NCOI werkten bijna twintig jaar samen. Een samenwerking waarin NCOI de rol vervulde van opleider van de NIMA Opleidingen en NIMA de onafhankelijke examens verzorgde.  Lees verder

 • Marketeer zal nog meer moeten anticiperen!

  Marketeer zal nog meer moeten anticiperen!


  Op 10 september vond het jaarlijkse NIMA Business Event plaats. Onder andere Trendwatcher Tony Bosma nam de aanwezigen mee in een bevlogen inkijk richting de toekomst. Daarbij ging hij uitgebreid in op de technologische ontwikkelingen die de wereld sneller zullen veranderen dan dat wij ons realiseren. Bram van Schaik van TNS NIPO liet zien met welke technieken marketeers nog meer kunnen anticiperen op deze veranderingen.

  Lees verder

 • Ben jij tevreden met je salaris?

  Ben jij tevreden met je salaris?


  Afgelopen jaar was het overduidelijk. Ruim 40% van de respondenten gingen massaal op zoek naar een nieuwe baan binnen het commerciële domein. Maar hoe staat het er nu voor? Ben jij tevreden met je huidige job en je salaris? Laat het ons weten en doe mee aan het salarisonderzoek 2015. Een onderzoek in samenwerking met Berenschot en Marketingtribune.


  Lees verder

 • Hoe werkt het NIMA mondeling examen?

  Hoe werkt het NIMA mondeling examen?


  NIMA heeft een video gemaakt ten behoeve van de examenkandidaten die zich optimaal willen voorbereiden op het mondelinge examen bij NIMA. Ook de opleiders en docenten hebben hier baat bij.
  Lees verder

volgende

Member worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Member treed je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Members ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname events

  Deelname events


  NIMA Events worden exclusief voor NIMA Members georganiseerd. We organiseren masterclasses, trainingen, workshops en leergangen. Theorie wordt altijd met veel praktijkvoorbeelden behandeld.


  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Members de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Members.
  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Members ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

Top Marketing Club