NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing

NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing, is de beroepsvereniging en het exameninstituut op het gebied van marketing. We ondersteunen marketeers gedurende hun carrière met kennis, contactmomenten en inspiratie. We geven middels examens en certificering duiding aan kennisniveaus en werkervaring. Ons doel is om iedere marketeer via verschillende leervormen en op ieder gewenst niveau zijn/haar persoonlijke groei en professionele ontwikkeling in het vak mogelijk te maken.

NIMA Expert aan het woord

Arne Keuning, expert Social Media over zijn bijdrage tijdens de NIMA Leergang marketing 2015.
        

Nieuws

vorige
 • NIMA, PIM en Adfo Groep bundelen krachten

  NIMA, PIM en Adfo Groep bundelen krachten


  Op 19 maart 2015 organiseren NIMA, PIM en Adfo Groep voor de eerste maal de Dutch Marketing Awards, een evenement waarop de belangrijkste marketingvakprijzen tegelijk worden uitgereikt.


  Lees verder

 • Win inspiratiesessie met Erben Wennemars!

  Win inspiratiesessie met Erben Wennemars!


  ACTIE! Schrijf jij je in voor de NIMA Leergang marketing 2015? Dan maak je kans op een een inspiratiesessie verzorgd door wereldkampioen Erben Wennemars bij jou op kantoor!  Lees verder

 • NIMA en MOA samen in MIE 2015

  NIMA en MOA samen in MIE 2015


  MOA en NIMA hebben de samenwerking voor Nederlands grootste Marketing & Insights Event (MIE) sterk geïntensiveerd. Vanaf nu kunnen NIMA Leden, als vast onderdeel van hun lidmaatschap, gratis deelnemen aan het MIE.

  Lees verder

 • Gratis netwerken tijdens de PubTalk

  Gratis netwerken tijdens de PubTalk


  Donderdag 23 oktober openen wij weer de deuren voor de NIMA PubTalk. Kom ook netwerken en ontmoet ons, onze relaties, vrijwilligers en leden in de ouderwets gezellige bruine kroeg van NIMA. Lijkt het je leuk onder het genot van een hapje en een drankje kennis met ons te maken?

  Lees verder

volgende
vorige
 • Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!

  Word nu lid en betaal pas vanaf 2015!


  Vind je persoonlijke ontwikkeling belangrijk en wil je continu bijblijven in het vak? Word dan nu lid en wij geven je het eerste kwartaal gratis!

  Lees verder

 • Top Marketing Tour: Ziggo

  Top Marketing Tour: Ziggo


  Op 23 oktober kregen 40 young professionals de mogelijkheid om te leren van de winnaar van de Bronzen Effie 2014: Ziggo!


  Lees verder

 • Succesvol verkopen blijft emotioneel mensenwerk

  Succesvol verkopen blijft emotioneel mensenwerk


  Door de razendsnelle ontwikkeling van online marketing- en salesmodellen sluiten retailers steeds meer vestigingen, op zoek naar de juiste balans tussen clicks en bricks. Is hiermee het einde in zicht van de traditionele verkoper, accountmanager en salesmanager?

  Lees verder

volgende

Lid worden? Daarom!

vorige
 • Vergroot je netwerk

  Vergroot je netwerk


  Als NIMA Lid treedt je direct toe tot het grootste netwerk marketeers van Nederland. Vakgenoten die zich, net als jij, persoonlijk willen blijven ontwikkelen. NIMA zorgt ervoor dat jullie elkaar op meerdere momenten door het jaar heen kunnen ontmoeten.  Lees verder

 • Korting op examens

  Korting op examens


  NIMA Leden ontvangen 10% korting op inschrijving van een NIMA A, B of C Examen. NIMA Examens zijn al jarenlang een begrip in Nederland op de vakgebieden marketing, communicatie, sales en marktonderzoek. Het NIMA Diploma is het onafhankelijke bewijs van bekwaamheid en brengt je verder in de commerciële wereld.

  Lees verder

 • Deelname classes

  Deelname classes


  NIMA Master Classes worden exclusief voor NIMA Leden georganiseerd op NIMA B en C niveau. In de Master Classes B behandelen we een specifiek marketingthema en combineren theorie met praktijk, op NIMA C niveau behandelen we een specifiek marketingthema op hoog strategisch niveau.


  Lees verder

 • NIMA Regioborrels

  NIMA Regioborrels


  Tijdens de NIMA Regioborrels bieden we NIMA Leden de mogelijkheid om vakgenoten uit verschillende regio's, branches en met diverse expertises te ontmoeten. De borrels vinden in zes regio's plaats en zijn exclusief en kosteloos voor NIMA Leden.  Lees verder

 • Tijdschrift voor Marketing

  Tijdschrift voor Marketing


  NIMA Leden ontvangen maandelijks Tijdschrift voor Marketing, het vakblad voor de marketingmanager en de commercieel directeur. Cases, columns, interviews en theoretische achtergrondverhalen, je leest het allemaal in TvM.  Lees verder

volgende

Jouw opleiding volg je bij een NIMA Education Partner

NIMA Education Partners

Top Marketing Club

TMC