NIMA Nieuws

Terug naar overzicht

Hogeschool van Amsterdam winnaar HBO Talentenprijs 2012

07 juni 2012

Hogeschool van Amsterdam winnaar HBO Talentenprijs 2012 Vijf pittige cases aangeleverd door gerenommeerde bedrijven, 21 studententeams waarvan twee helemaal uit België, een jury met marketingexperts van NIMA, en een hoog gehalte aan adrenaline. Dit waren op 31 mei de ingrediënten van een leerzame, intensieve en vooral erg geslaagde HBO Talentenprijseditie.

In een spannende finale streden vijf studententeams om de eerste plaats. Maar er kon er maar één het beste marketingteam van Nederland en Vlaanderen worden. Die eer viel te beurt aan het team van de Hogeschool van Amsterdam.

Studententeams van hogescholen uit heel Nederland en Vlaanderen streden op 31 mei om de titel 'beste HBO Marketingteam van Nederland en Vlaanderen'. DUO, GasTerra, Bizztravel, Enexis en de Gemeente Groningen leverden marketingcases aan waarin de studenten zich konden vastbijten. Deze cases zijn beoordeeld en goedgekeurd door NIMA marketeers, om er voor te zorgen dat de teams een case kregen van hetzelfde niveau.

In slechts vier uur tijd moesten de jonge marketeers zich de case eigen maken, tot een oplossing komen en deze verwerken in een presentatie. De uitkomsten die de teams presenteerden waren voor de meeste bedrijven en organisaties een eye-opener. 

Het marketingteam van de Hogeschool van Amsterdam / HES verraste de jury onder andere met een video. Zij hadden hun tijd goed benut en waren erin geslaagd een relevant onderzoek te doen onder de doelgroep van DUO.

Hogeschool Rotterdam behaalde een verdiende tweede plaats met de case van Bizztravel en de Haagse Hogeschool een mooie derde plaats met de case van GasTerra.

De organisatie van de HBO Talentenprijs 2012, editie Marketing, was in handen van het Instituut voor Marketing Management van de Hanzehogeschool Groningen en werd ondersteund door NIMA. Meer informatie over de HBO Talentenprijs, de deelnemende hogescholen, juryleden en sponsors is te vinden op website van HBO-talentenprijs