Je bent hier: NIMAPersoonscertificering

Persooncertificering

Als marketeer ben je nooit uitgeleerd. Het vak is continu aan veranderingen onderhevig en van marketeers wordt verwacht dat zij meegaan met deze ontwikkelingen. Maar hoe maak je zichtbaar dat jij die hooggekwalificeerde marketeer bent die beschikt over kwalititeiten en up-to-date vakkennis?

Met een internationaal erkende titel achter je naam maak je jouw kwaliteiten zichtbaar voor de buitenwereld en onderscheid je jezelf van collegamarketeers. Je komt in aanmerking voor een marketingtitel wanneer je een marketingdiploma op minimaal HBO niveau hebt, beschikt over aantoonbare ervaring als marketingprofessional en bereid bent een bijdrage te leveren aan de herkenbaarheid van het marketingvak. Als titelhouder houd je je kennis op peil door het volgen van Permanente Educatie.

Register Marketeer (RM)
NIMA is door de European Marketing Confederation (EMC) geaccrediteerd om de titel Register Marketeer (RM) toe te kennen aan marketeers in Nederland. Deze titel is ingeschaald op het hoogste Europese niveau. Je komt voor deze titel in aanmerking wanneer je hoog bent opgeleid op het gebied van marketing (NIMA C of uiversitair niveau) en circa vijftien jaar werkervaring hebt op hoog strategisch marketingniveau. Daarnaast help je het vak vooruit door zelf een bijdrage te leveren aan deze ontwikkeling, bijvoorbeeld door het schrijven van boeken of artikelen, docentschappen, taskforces etc.

Senior Marketing Professional (SMP)
Begin 2010 heeft NIMA de tweede Europese titel geïntroduceerd: Senior Marketing Professional (SMP), een internationale marketingtitel op het op een na hoogste niveau. Je komt voor deze titel in aanmerking met een NIMA B of HEAO CE diploma en minimaal vijf jaar werkzaam bent in het marketingvakgebied.

Permanente Educatie
NIMA (her)certificeert jaarlijks vele marketingprofessionals die hun continue ontwikkeling waarborgen door Permanente Educatie (PE) en daarmee de titel Register Marketeer of Senior Marketing Professional officieel achter hun naam mogen voeren. Als titelhouder ben je verplicht jaarlijks 30 PE punten te behalen door het volgen van (stevige) marketingprogramma's, classes of events. Ook het schrijven publicaties en papers kan bijdragen aan het behalen van de benodigde punten. Na vijf jaar RM of drie jaar SMP volgt hercertificering.

Titel aanvragen
Ben je ervan overtuigd dat een titel ook voor jou van toegevoegde waarde is en wil je deze direct aanvragen? Ga dan nu naar www.marketingtitle.com. Hier vind je tevens alle aanvullende informatie en een overzicht van alle PE geaccrediteerde classes, activiteiten en partnerevents.

 

 

banner

Word ook lid

Net als drieduizend professionals profiteren van constante kennisdeling? Bekijk de voordelen van een NIMA lidmaatschap.

Lees verder