Je bent hier: NIMAQualificationOriënteren

Oriënteren

NIMA neemt duizenden examens per jaar af, NIMA Marketing-A, -B en -C zijn het meest bekend. Maar ook voor communicatie, sales of marketingonderzoek kun je bij ons terecht. De NIMA Examens zijn actueel en praktijkgericht en al ruim veertig jaar een begrip in Nederland.

De examens toetsen het inzicht, de kennis en de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te functioneren in het bedrijfsleven. Een NIMA Diploma is niet voor niets vaak vereist in vacatures. Het geeft een helder en onafhankelijk bewijs van het niveau van bekwaamheid.

Erkende kwaliteit
De kwaliteit van de examens - en daarmee van de geslaagde kandidaten - wordt gewaarborgd door het toezicht van de Stichting Examenkamer.

Internationale erkenning
De NIMA Examens zijn internationaal geaccrediteerd door de European Marketing Confederation (EMC) waardoor het diploma ook buiten onze landsgrenzen wordt erkend.

Opleidingen
NIMA verzorgt geen opleidingen maar ontwikkelt examens, toetst kandidaten en reikt de diploma’s uit. Ter voorbereiding op een NIMA Examen kunnen kandidaten bij diverse opleiders terecht. Dit is niet verplicht, zelfstudie is ook een optie. NIMA is onafhankelijk ten opzichte van de opleiders en adviseert daarom niet in de keuze tussen verschillende opleiders.

Alle examens
Kijk op de volgende pagina voor alle examens en op de examenkalender voor de examendata.

banner

Vind een opleider

NIMA maakt examens, maar verzorgt geen opleidingen! Hiervoor kunt u terecht bij diverse opleiders.

Lees verder