Annuleringsvoorwaarden van NIMA

Hieronder lees je over de voorwaarden die NIMA stelt aan het annuleren van deelname aan NIMA Classes & Events, trainingen, workshops, activiteiten van NIMA Platforms en sessies die NIMA kosteloos aanbiedt aan zijn members.

Indien je genoodzaakt bent om een NIMA Event te annuleren, stuur dan een mail naar: events@nima.nl. Andere mailadressen van NIMA voldoen niet.

NIMA Masterclass/Mastercourse/Training/Workshop

Voor een NIMA Masterclass, Mastercourse, Training of Workshop geldt een annuleringstermijn van dertig werkdagen. Tot die tijd kun je kosteloos annuleren. Na het verstrijken van de annuleringstermijn beschouwen wij de inschrijving als definitief en gelden er annuleringskosten van € 75. Annuleer je korter dan zeven dagen voor aanvang van de class, of ben je zonder afmelding niet aanwezig, dan ben je het gehele bedrag verschuldigd.

Ben je tijdens één van de dagen van de mastercourse (meerdaagse cursus) verhinderd? Geef dit dan uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan de desbetreffende sessie door via events@nima.nl. Dit in het kader van de MVO-doelstellingen van NIMA tegen verspilling. Ben je zonder kennisgeving niet aanwezig bij een sessie? Dan brengen we € 75 no-show kosten in rekening.

Kortom ben je niet in de gelegenheid om deel te nemen, dan zijn de annuleringstermijnen als volgt:

 • Tot dertig werkdagen voor aanvang is annuleren kosteloos.
 • Tussen dertig en zeven dagen voor aanvang zijn de annuleringskosten € 75 .
 • Korter dan zeven dagen voor aanvang ben je het volledige bedrag verschuldigd.

Als je niet kunt deelnemen aan een event dan zijn er een aantal opties:

 • Je deelname annuleren volgens de bovenstaande termijnen
 • Je deelname verzetten naar een ander event
  Dit kan tot veertien dagen voorafgaand aan het event kosteloos worden geregeld. Verzetten dient schriftelijk te worden aangevraagd via events@nima.nl. Indien deze termijn is verstreken, kan je tot vijf werkdagen voorafgaand aan het event je deelname verzetten voor een toeslag van € 50 excl. btw, in verband met de reeds gemaakte kosten. Uiteraard rekenen we voor het nieuw gekozen event het reguliere tarief. De factuurdatum en betalingstermijn van de oorspronkelijke factuur blijven van kracht.
 • Een vervanger sturen
  Je kan tot uiterlijk 48 uur voorafgaand aan het event een vervanger doorgeven met volledige naam, functie, telefoonnummer en e-mailadres via het e-mailadres events@nima.nl.

NIMA Passe-partout

 • Deze is persoonsgebonden en daarom is het sturen van een vervanger NIET mogelijk.
 • Houders van het NIMA Passe-Partout kunnen tot 30 dagen voor aanvang van de training kosteloos annuleren, daarna wordt er € 75 in rekening gebracht. Zij kunnen tevens de deelname niet overdragen en dus bij verhindering geen vervanger sturen.
 • Indien je de class later dit jaar wil volgen en annuleert volgens bovenstaande voorwaarden, dan kan je je inschrijven in jouw MijnNIMA-omgeving. Ga naar trainingen en klik op de class van jouw keuze.’

Activiteiten van NIMA Communities

Voor de betaalde activiteiten, georganiseerd vanuit de NIMA Communities, geldt een annuleringstermijn van tien werkdagen. Na het verstrijken van de annuleringstermijn beschouwen wij de inschrijving als definitief en ben je ons het volledige bedrag verschuldigd. Indien je zonder afmelding niet aanwezig bent blijf je ons het volledige bedrag verschuldigd.

Indien je niet in de gelegenheid bent om deel te nemen, zijn er twee mogelijkheden:

 1. Annuleren
  Je kunt tot tien werkdagen voorafgaand aan het evenement kosteloos annuleren via MijnNIMA.
 2. Vervanger sturen
  Je kan tot uiterlijk twee werkdagen voorafgaand aan het event een vervanger doorgeven via events@nima.nl met naam, functie en e-mailadres.

Voor de gratis activiteiten, georganiseerd vanuit de NIMA Communities geldt een annuleringstermijn van twee werkdagen. Ook bij deze activiteiten kan je een vervanger sturen via events@nima.nl met naam, functie en e-mailadres. Na het verstrijken van de annuleringstermijn brengen we bij een annulering óf no-show € 50 (excl. btw) administratiekosten in rekening.

 

Voor het annuleren of verzetten van een examen gelden de examenvoorwaarden. Klik hier om naar deze voorwaarden te gaan.