Conny Braams (CMO Unilever) ziet weer ruimte voor plezier - NIMA

Conny Braams (CMO Unilever) ziet weer ruimte voor plezier

23 februari 2021
-

‘Waarde en waarden’ zijn essentieel voor marketing in tijden van recessie, meent Unilevers chief digital en marketing officer Conny Braams. Ze zegt dat merken in moeilijke tijden ‘de juiste balans moeten vinden’ tussen brandjes blussen op korte termijn en langetermijndoelstellingen.

“Op korte termijn moeten we ons aanpassen aan een omgeving die de hele tijd verandert, en die aanpassingen zullen verschillen in de wereld, afhankelijk van lokale lockdowns”, zegt ze. “Maar we weten ook dat grote merken in recessietijd het normaal gesproken goed doen omdat mensen juist terugvallen op merken die ze vertrouwen.”

Niet uit het oog verliezen

Unilever zal zijn marketingaanpak blijven aanpassen aan de covid-situatie, maar benadrukt Braams in het interview dat ze aan MarketingWeek gaf, het is belangrijk om de langetermijnmarketingstrategie en de merkvisie niet uit het oog te verliezen.

“In recessietijd moeten we natuurlijk in de gaten houden en inspelen op wat er nu gebeurt, maar we moeten ook merken bouwen voor de langere termijn. Op die manier navigeren we door deze woelige tijden. Je hebt een agile aanpak nodig – en die hebben we in covidtijd”, legt ze uit.

Hoewel Unilever een wereldwijd opererend bedrijf is, zegt Braams dat het belangrijk is om op lokaal niveau te kunnen reageren en tegelijkertijd het grote geheel in de gaten te houden. Toen covid toesloeg, stopte Unilever met sommige kanalen, regio’s en categorieĆ«n zodra duidelijk werd dat lokale omstandigheden op dat moment verkwisting van investeringen met zich meebrachten. Unilever houdt dat voortdurend in de gaten.

Braams: “We zien dat het in China, net als in AustraliĆ«, weer de goede kant op gaat, maar Mexico wordt nu zwaar getroffen, net als een aantal landen in Zuid-Amerika. Wereldwijd zien we een patroon dat covid een vrij grote recessie zal veroorzaken.”

Lees het gehele artikel op

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X