Op donderdag 21 september 2017 is het weer tijd voor de NIMA | MOA Education Day. Tijdens deze namiddag staat Business Marketing (b2b) centraal, oftewel alle ABC’s van Business Marketing. Mede door digitalisering verandert de manier waarop marketing wordt bedreven, ook binnen de zakelijke markt. De focus van deze dag is het marketingdenken van Business Marketing (B2B).

Er worden twee workshops gegeven en tijdens het warm buffet krijg je in de afsluitende presentatie van een business case een kijkje in de keuken en leggen zij uit hoe het er in praktijk aan toe gaat.

Programma

  • 15.30 – 15.45 Inloop met koffie/thee
  • 15.45 – 16.15 Inleiding door Jurriaan Gorter, Manager Examens bij NIMA
  • 16.15 – 18.00 Twee workshops (parallel aangeboden, elk duurt 45 minuten)
  1. Workshop ‘Hoe Philips zich via social branding als thought leader profileert’
    Spreker Berend Sikkenga, verzorgd door Noordhoff Uitgevers.
  2. Workshop ‘Customer journey optimalisatie voor B2B’
    Trainer Gerben van Wijngaarden, verzorgd door How&Knower.
  • 18.00 – 19.30 Business case: Touchpoint optimalisatie door Arthur Simonetti, Marketing Director bij DSM (tijdens warm buffet*).

Inschrijven kan nog tot 14 september 2017. * Geef eventuele dieetwensen of allergieën aan ons door.

 

Workshops

1. Workshop: Hoe Philips zich via social branding als thought leader profileert
Social media lenen zich prima om via storytelling en contentmarketing de merkwaarde te vergroten. Hoe gebruikt Philips social media om zich als thought leader te profileren? Wat zijn de criteria voor goede content, die aansluit op de verschillende socialmediakanalen?  Tijdens deze workshop bespreken we de case van Philips en geven we je tips hoe social media effectief kunnen worden ingezet voor brand building.

Deze workshop wordt verzorgd door Berend Sikkenga.

2. Workshop: Customer journey optimalisatie voor B2B

De marketeer die zich bezig houdt met B2B marketing, doet er goed aan de customer journey van de klant in kaart te brengen. Niet alleen in B2C, maar juist ook in B2B is het zeer waardevol om het aankoopgedrag van de klant te begrijpen. Met welke touchpoints moet je als bedrijf en dus ook als marketeer rekening houden? En welke data kun je vervolgens gebruiken om te zorgen dat je je marketinginspanningen optimaliseert zodat je optimaal rendement uit je budget haalt? Tijdens deze workshop lopen we alle fases van de customer journey langs en geven we je een top drie van praktische tips voor optimalisatie.Deze workshop wordt verzorgd door de trainer Gerben van Wijngaarden.

Gerben is al zo’n 10 jaar werkzaam in online marketing. Hij heeft bij verschillende grote en kleinere bedrijven gewerkt als online marketeer. Sinds 2013 werkt hij als freelance internet marketeer. Hij verdeelt zijn tijd tussen zijn eigen websites als proeftuin, training geven en online marketing opdrachten voor diverse bedrijven.

Gerben over trainen: “Ik vind het geven van trainingen erg leuk en inspirerend. Ik probeer de trainingen altijd zo praktisch mogelijk in te richten, met zoveel mogelijk eigen praktijk voorbeelden. En die zijn er ook genoeg. Zelf wil altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen, en kan dat meenemen in de trainingen die ik geef. Ik ben zelf online-believer, en hoop dat mee te kunnen geven aan mijn cursisten.

Locatie

NIMA is gevestigd aan de Hogehilweg 16 in Amsterdam Zuidoost. Er is beperkte parkeergelegenheid voor het kantoor. Voor meer informatie over de locatie en route, zie www.nima.nl.

NIMA | MOA Members en Qualified Lecturers gratis

NIMA en MOA organiseren speciaal voor haar (docent)leden kosteloos de Education Days. Ben je (nog) geen lid? Dan betaal je € 75,00 voor deelname.
NIMA docent lid worden kan snel en simpel en je bespaart ook nog eens ruim € 300 per jaar. Bovendien maak je direct gebruik van alle voordelen en zijn de deuren naar ons netwerk geopend.

PE punten voor NIMA Qualified Lecturers

Deelname aan deze Education Day levert NIMA Qualified Lecturers 5 PE punten op.
Nog geen NIMA Qualified Lecturers? Met deze titel achter je naam zijn jouw skills en onderscheidend vermogen direct zichtbaar in het onderwijs. Klik hier voor meer informatie en vul vrijblijvend het aanvraagformulier in.

Schrijf je in ▸
WordPress Themes
X
X
X