Education Day – Strategisch Brand Design

gratis toegankelijk voor docentleden

Eerstvolgende beschikbare data

INVESTERING

NIMA Member € 0,00 (excl. btw)

Normaal tarief € 0,00 (excl. btw)

Dit event is exclusief voor docentleden verbonden aan NIMA, MOA en Noordhoff.

WORD MEMBER EN BESPAAR

NIMA organiseert speciaal voor haar docentleden en NQL’ers kosteloos de Education Days. Ben je (nog) geen docentlid? Dan betaal je € 75,00 voor deelname. NIMA docentlid worden kan snel. Bovendien maak je direct gebruik van alle voordelen van een NIMA Red Member en zijn de deuren naar ons netwerk geopend.

SPREKERS VOOR DIT EVENT

BESCHIKBARE DATA

Op 16 februari staat er voor onze docentleden weer een mooie Education Day op het programma. Dit keer gaat het over Strategisch Brand Design. Je krijgt meer inzichten en voorbeelden vanuit de praktijk. Om de sessie zo relevant mogelijk te maken voor de deelnemers, word je als deelnemer gevraagd om input te leveren in de vorm van een vraag of een stelling van tevoren door te mailen (mail naar examens@nima.nl). De sprekers zullen deze (anoniem) meenemen in hun verhaal.
 
Inhoud
Merk en design zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Hoe maken mooie Nederlandse merken de vertaling van strategie naar vormgeving, waarom doen ze dat en wat levert dat voor hen op?
We hebben twee mooie merken bereid gevonden om hun verhaal te vertellen en hun ervaringen te delen. Suzan Bloemscheer (hoofd marketing en communicatie KRO-NCRV) en Roel Stavorinus (merkstrateeg) bespreken het
waarom van de nieuwe positionering van de omroep en de vertaling van positionering naar 270 submerken, namelijk de identiteiten van de afzonderlijke programma's. Bart Kleijzen (Brand Strategy bij HEMA) en Edwin van Praet (Executive Creative Director bij Total Design) vertellen over de nieuwe strategie van HEMA en wat die betekent voor de vormgeving van het merk. 
 
Thema gerelateerde vragen tijdens deze Education Day zijn:
•    Hoe zijn merk en design met elkaar verbonden?
•    Wat zijn de uitdagingen bij merkdesignprojecten?
•    Wat levert een sterke merkidentiteit op?
•    Hoe kan design bijdragen aan een meer toegankelijk en inclusief merk? 
 
Programma
– 13.30 uur | Welkom
– 13.35 uur | 'KRO-NCRV, Maak morgen mee' door Suzan Bloemscheer en Roel Stavorinus RM
– 14.20 uur | Q&A 
– 14.30 uur | 'De strategie achter het merkdesign van HEMA' door Bart Kleijzen en Edwin van Praet
– 15.20 uur | Q&A 
– 15.30 uur | Afsluiting & einde
 
Sprekers
Suzan Bloemscheer & Roel Stavorinus RM
Suzan Bloemscheer is Hoofd Communicatie & Merk bij KRO-NCRV. Roel Stavorinus RM NQL is merkstrateeg en onder andere actief met zijn podcast Designers Inc. en heeft onder meer het boek Strategisch brand design geschreven. Deze gedreven professionals vertellen over waarom de nieuwe positionering van de omroep nodig was en hoe de vertaling van 270 submerken naar een nieuwe positionering is gemaakt.  
Bart Kleijzen & Edwin van Praet
Bart Kleijzen is werkzaam bij de afdeling Brand Strategy van HEMA en is verantwoordelijk voor het merk management (o.a. merkpositionering). Edwin van Praet is Executive Creative Director bij Total Design. 
Samen vertellen deze twee professionals over de nieuwe strategie van HEMA en wat die betekent voor de vormgeving van het merk.
 
Details 
Locatie: digitaal via Teams
Datum: donderdag 16 februari 2023 
Tijd: 13.30 uur tot 15.30 uur 
Investering: deelname aan deze Education Day sessie is gratis voor docentleden. 
Aanmelden: je meld je aan via MijnNIMA. Heb je geen account? Klik op Registreer en maak een account aan. Vervolgens kun je je aanmelden.
Via teams: deze sessie wordt via Teams aangeboden. Wanneer je je hebt aangemeld, ontvang je uiterlijk de dag van tevoren de link voor de Teams meeting. 
PE-punten: 2 PE-punten voor NIMA Qualified Lecturers (NQL).
 
NIMA Docentleden en NIMA Qualified Lecturers gratis
NIMA organiseert speciaal voor haar docentleden en NQL'ers kosteloos de Education Days. Ben je (nog) geen docentlid? Dan betaal je € 75,00 voor deelname. NIMA docentlid worden kan snel. Bovendien maak je direct gebruik van alle voordelen van een NIMA Red Member en zijn de deuren naar ons netwerk geopend.
PE-punten voor NIMA Qualified Lecturers (NQL): deelname aan deze online Education Day levert 2 PE-punten op (op voorwaarde: inbreng tijdens de voorbereiding).
 
Dit event wordt aangeboden door:
ED drie logos_2023.PNG
PS – deelnemers ontvangen uiterlijk een dag voor het event een mail met een Teams-link.