Education Day – Van Data Insight naar Marketing & Branding

gratis toegankelijk voor docentleden

INVESTERING

NIMA Member € 0,00 (excl. btw)

Normaal tarief € 0,00 (excl. btw)

Dit event is exclusief voor docentleden verbonden aan NIMA en D&IN. Kom je niet en heb je geen vervanger geregeld? Dan worden no-show kosten van 35 euro in tekening gebracht.

WORD MEMBER EN BESPAAR

NIMA organiseert speciaal voor haar docentleden en NQL’ers kosteloos de Education Days. Ben je (nog) geen docentlid? Dan betaal je € 75,00 voor deelname. NIMA docentlid worden kan snel. Bovendien maak je direct gebruik van alle voordelen van een NIMA Red Member en zijn de deuren naar ons netwerk geopend.

BESCHIKBARE DATA

Op donderdagmiddag 16 maart organiseert NIMA samen met Data & Insights Network* (voorheen MOA) de fysieke netwerkbijeenkomst voor docentleden. Dit keer gaat de Education Day over Data Insights en hoe deze vertaald worden naar de Marketingstrategie & Branding. Vier sprekers zullen hier invulling aan geven. Het beloofd een inspirerende en interactieve sessie te worden. 
 
Inhoud
Market Insights kan niet meer in silo's werken. Door samen te werken met collega's op het gebied van bedrijfsinzichten, gegevens uit verschillende bronnen te integreren en door bedrijfscontext toe te voegen, zijn verbonden inzichten essentieel voor elke klant-gestuurde organisatie.
 
Thema gerelateerde vragen tijdens deze Education Day zijn:
•    Hoe worden data en human insights vergaard? 
•    Hoe wordt marktonderzoek effectief ingezet? 
•    Wat levert data insights op voor de branding?
•    Hoe krijg je grip op een data-gedreven marketingstrategie? 
 
Programma 
– 13.00 uur | Opening & welkom door Expert Network Education
– 13.15 uur | Ronald Jansen (Mark Stronger) – 'Van Data Insight naar Branding'
– 14.00 uur | Peter Reddering (Cmotions)- 'Hoe krijg je grip op een data-gedreven marketingstrategie'
– 14.45 uur | Pauze 
– 15.15 uur | Ruud van Burgsteden (HAS) – 'Return on Intelligence, synergie student & professional’  
– 16.00 uur | Interactieve sessie met de drie sprekers
– 16.30 uur | Afsluitende borrel 
 
Sprekers
Ronald Jansen, consultant en partner van marketing- en merkadviesbureau Mark Stronger
Peter Reddering, Principal Consultant bij fact based marketing consultancy Cmotions
Ruud van Burgsteden SMP, mutritionist (marketing & nutrition) en marketing docent bij de HAS
 
Inhoud 
1. 'Van data Insight naar Branding'
Veel bedrijven en organisaties streven naar (merk)groei. Maar wat is daar eigenlijk voor nodig? Waar stuur je op en hoe meet je merkgroei? Welke onderzoeken en data gebruik je daarvoor en, zijn die ook allemaal even bruikbaar? Naast de enorme hoeveelheid aan data, is er een wildgroei aan KPI's ontstaan. En ook hier dezelfde vragen: welke KPI's doen er echt toe en welke zijn relevant voor groei? Ronald Jansen vertelt over zijn ervaringen vanuit zijn marktonderzoeksverleden als medeoprichter van DVJ Insights en vanuit zijn huidige marketingadviseursrol bij Mark Stronger. Zijn presentatie is een mix van onderzoeksresultaten, analyses, ervaringen en marketingwetenschap, voorzien van interessante praktijkcases, 
 
2. 'Hoe krijg je grip op een data-gedreven marketingstrategie'
Met de verregaande digitalisering zijn we inmiddels in marketingland aan gewend dat op veel plekken de data eruit gutst. De vraag hoe hiermee succesvol te zijn en data een heldere plek in de marketingstrategie te geven wordt daarmee echter ook steeds groter. Peter Reddering neemt je in zijn sessie mee in de aanpak van het Target to Data-model dat is ontwikkeld om grip te krijgen op je data gedreven marketingstrategie. Waar maak je met data het verschil, hoe leidt dit tot meetbare resultaten en hoe helpt dit om de juiste keuzes te maken voor de meest effectieve en op de klantgerichte aanpak. Het Target to Data-model geeft je een krachtig hulpmiddel om duidelijk in beeld te brengen hoe je een datastrategie opbouwt. Dit model wordt o.a. ook gebruikt in diverse interne opleidingen en bij klantprojecten alsook bij de opleidingen die Cmotions verzorgt.  
 
3. 'Return on Intelligence, synergie student & professional'
Gevestigd talent samen laten werken met jong talent ten behoeve van toegepast onderzoek en met behoud van een goed resultaat. Waarom de inzet van studenten in onderzoek waardevol is! Dit zal aan bod komen in het verhaal van Ruud van Burgsteden die als marketingdocent tientallen projecten uitgevoerd heeft met young professionals in hun afstudeerjaar voor uiteenlopende voedingsbedrijven. In consultancy projecten met resultaatverplichting zijn vraagstukken van bedrijven in een half jaar uitgevoerd waarbij er enerzijds veel uren beschikbaar zijn voor de uitvoering en anderzijds de effectiviteit van het onderzoek en het niveau van het resultaat geborgd is door de ervaring van de projectleider, een docent. Kortom, een hoge return on intelligence! 
 
Details 
Locatie: House of Watt, James Wattstraat 73, 1097 DL Amsterdam 
Datum: donderdag 16 maart 2023 
Tijd: 13.00 uur tot 16.30 uur 
PE-punten: 2 PE-punten voor NIMA Qualified Lecturers 
Investering: deelname aan deze Education Day sessie is gratis voor docentleden. 
Aanmelden: je meld je aan via MijnNIMA. Heb je geen account? Klik op Registreer en maak een account
Afmelden: je kunt je tot 1 week van tevoren (tot en met woensdag 8 maart) kosteloos afmelden. 
No-show fee: kom je niet en heb je geen vervanger geregeld? Dan worden no-show kosten van 35 euro per persoon in rekening gebracht.   
 
Voorbereiding
Om de sessie zo interactief mogelijk te maken, kun je van tevoren per e-mail (examens@nima.nl) een vraag of stelling over het onderwerp aanleveren. De inbreng kan door de docent (of studenten) worden ingebracht. Heb je meer informatie nodig? Laat het gerust weten. 
 
*Naamswijziging
De MOA, de organisatie die geldt als het expertisecentrum voor data-science, data-analytics en marketing-insights, gaat verder onder de naam Data & Insights Network. Met de naamsverandering gaat ook een herpositionering gepaard. 
 
NIMA Docentleden en NIMA Qualified Lecturers gratis
NIMA organiseert speciaal voor docentleden en NQL'ers kosteloos de Education Days. Ben je (nog) geen docentlid? Dan betaal je € 75,00 voor deelname. NIMA docentlid worden kan snel. Bovendien maak je direct gebruik van alle voordelen van een NIMA Red Member en zijn de deuren naar ons netwerk geopend.
 
Heb je vragen? Mail naar b.hilarides@nima.nl.
 
Dit event wordt aangeboden door:
ED twee logos_2023.JPG