Webinar Toekomst van Marketing lunchbreak

Een leuke én eenvoudige manier om bij te blijven in het marketingvak!

Webinar Toekomst van Marketing lunchbreak

Eerstvolgende beschikbare data

INVESTERING

NIMA Member € 0,00 (excl. btw)

Normaal tarief € 0,00 (excl. btw)

SPREKERS VOOR DIT EVENT

Luuk Ros

BESCHIKBARE DATA

schrijf me in voor 05-12-23

Geen file deze keer,
dit is een online event

05-12-23
12:00 - 13:00

De derde Lunchbreak van dit jaar in de serie Toekomst van Marketing is op 12 september en staat in het teken van Gedragsbeïnvloeding.

Hoe beïnvloed je de geest en geef je vorm aan gedrag? Hoe verander je het gedrag van anderen, maar ook van jezelf? Hoe help je mensen om betere beslissingen te nemen?
Gedragsbeïnvloeding is de toepassing van psychologische principes achter het menselijk gedrag tot interventies op het niveau van de maatschappij, organisatie of individu.

Het programma

Luuk Ros SCP, hoofdredacteur van Marketingfacts, gaat in gesprek met sprekers die ieder op zijn manier bezig zijn met dit onderwerp.

Dit keer zijn onder andere Astrid Groenewegen en Guy van Liemt te gast aan tafel en gaan graag met je in gesprek dus stel gerust vragen (vooraf of via de chat).   

Astrid Groenewegen is Founder van SUE Behavioural Design Academy en kennen we onder meer van haar boek ‘De kunst van gedrag ontwerpen’ (nr 1-positie managementboek top 100). Voor dit boek verzamelde en bundelde ze de grote hoeveelheid theorieën en insights die via bekende psychologen/wetenschappers als Daniel Kahneman, Robert Cialdini, Brian Jeffrey Fogg, Katharine Briggs en haar dochter Isabel Myers hun weg vonden naar marketing, communicatie en marketingwetenschap. In haar boek en de academy, maar ook tijdens veel presentaties, wijst ze op de enorme bruikbaarheid van sommige gedragspsychologische principes, maar ook op de verantwoordelijkheid die zulke kennis met zich meebrengt voor professionals die er gebruik van maken. Aan de hand van talloze cases en voorbeelden illustreert ze dat we in sommige gevallen daadwerkelijk de weg naar gewenst gedrag kunnen ontwerpen.

In deze posting op Marketingfacts wordt toegelicht welke impact haar boek heeft voor ‘marketing as we know it’. Het marketingboek die je wist dat zou komen

 

Guy van Liemt is co-auteur van het nieuwe basisboek ‘Marketingcommunicatie in 14 stappen’, maar kennen velen ook als prediker van liefde en geluk. Ook, of zelfs juist in een economische context. Hij is specialist op het terrein van Marketing en Ethiek en founder van de IRIS Academy ‘het opleidingscollectief van 12 marketingvakidioten’. Guy spreekt geregeld binnen NIMA over het belang dat moet worden gehecht aan streven naar geluk door bedrijven voor consumenten, van welke aard ook. Omdat marketing zich toespitst op het vervullen van wensen en verlangens, meent hij dat het eigenlijk ‘ten diepste’ een filosofisch vak is.
Aan tafel bij de webinar op 12 september schuift hij aan om de vraag te beantwoorden hoe we diepe kennis over gedragspsychologie kunnen rijmen met commerciële doelstellingen en moreel handelen. Als dat al mogelijk is….

In deze posting op Marketingfacts wordt hij onder meer geïnterviewd over de economische waarde van Werkgeluk : ‘Je ziet het pas, als je het doorhebt’

Onze derde gast aan tafel bij de Toekomst van Marketing over Gedragsbeïnvloeding is Mark de Bruin.

Iedereen die weleens met het openbaar vervoer reist kent 9292, het merk van de REISinformatiegroep B.V.. Een bedrijf uit Utrecht dat zich bezighoudt met het verzamelen, bewerken en verstrekken van reisinformatie voor het hele openbaar vervoer in Nederland. 9292 is vernoemd naar de geboortedatum: 2 september 1992. 9292 werd bekend met telefoondienst 06-9292 maar is tegenwoordig vooral een online platform via de 9292 app en de website 9292.nl.

Maandelijks maken miljoenen mensen gebruik van 9292, die hen real time helpt zo snel en comfortabel mogelijk van A naar B te komen. Waarbij vanzelfsprekend veel kennis wordt opgedaan over reizigersgedrag en hun behoefte aan informatie onderweg.

De dienstverlening van 9292 heeft zich in dertig jaar ontwikkeld als één grote ‘Behavioral Design’-case. Mark de Bruin is Online Specialist Reizigers bij 9292 en ervaren marketingprofessional met expertises in online marketing, innovatie en apps op basis van inzichten uit de markt en klant onderzoek. Hij publiceert regelmatig over apps, muziekdiensten, social media, trends en innovatie.

Na het aanmelden ontvang je een bevestiging van jouw registratie. Een dag van tevoren ontvang je de link naar de sessie. De sessie vindt plaats op het platform Bigmarker.

Laat je inspireren en registreer je nu voor deze webinars! De sessies zijn gratis.

Willen je collega's ook meedoen? Deel deze pagina dan met hen, zodat ook zij zich kunnen registreren!

 

Daarna op de planning 14 november; Sustainability – Betekenis Economie. Een onderwerp dat we op vele kanten kunnen belichten. Wil jij daar invloed op hebben? Neem dan contact op met Els Rietman