NIMA Basiskennis Sales - Schrijf je hier in voor het examen!

januari, 2021

NIMA Basiskennis | Sales Examen (let op: o.b.v. oude exameneisen, nog beschikbaar t/m juni 2021)Inschrijven hele jaar door mogelijkSchrijf je snel in! Investering: Tarief ‚ā¨199,00

Tijd

Het hele jaar (2021)

Investering

Tarief ‚ā¨199,00

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Vanaf 1 januari 2021 gaan er nieuwe exameneisen van kracht voor NIMA Sales. Het is t/m juni 2020 mogelijk om een examen volgens de oude exameneisen af te nemen. Vanaf 1 juli 2021 worden de NIMA Sales examens uitsluitend volgens de nieuwe exameneisen aangeboden.

Inschrijven hele jaar door mogelijk 

Toets je kennis met het NIMA Basiskennis Sales Examen

Wil je alles leren over het in praktijk toepassen van Sales skills? Overweeg dan te starten met de NIMA opleiding Basiskennis Sales. Het NIMA Basiskennis Sales Examen beoordeelt je basiskennis.¬†Denk hierbij aan: verschillende communicatiemodellen, gespreks- en tegenspraaktechnieken en het vijf-krachtenmodel van Porter. Waarbij marketing voornamelijk gericht is op het be√Įnvloeden van de markt, gaat het bij sales vooral om de verkoop. Een verkoper beschikt over de juiste kennis om een klant te overtuigen. Hierbij spelen de resultaten een essenti√ęle rol. Hoe kun je het beste inspelen op de behoeften van de klant? In het NIMA Basiskennis Sales Examen leer je meer over basisbegrippen en hoe je deze kunt toepassen.

NIMA niveau

Het NIMA Basiskennis Sales Diploma staat gelijk aan MBO 3-4 niveau en EQF level 3.
Met dit niveau beschik je over de kennis en vaardigheden om op uitvoerend niveau binnen marketing te kunnen opereren. Het NIMA Basiskennis Sales Diploma vormt hiermee de basis voor een functie als junior salesmedewerker of sales assistent binnen het vakgebied sales.

Examen

Het NIMA Basiskennis Sales Examen bestaat uit 45 meerkeuzevragen. Je hebt 90 minuten de tijd om deze 45 meerkeuzevragen te beantwoorden.

De onderdelen die aan bod komen in dit sales-examen zijn:

  • Sales algemeen
  • Communicatie algemeen
  • Gesprekstechnieken
  • Marketing en de klant
  • De organisatie, de verkoper en zijn prestaties

Dit examen is van toegevoegde waarde voor iedereen die:

  • zich wil ori√ęnteren in het salesvak;
  • in sales aanpalende of ondersteunende gebieden werkzaam zijn;
  • wil doorstromen naar NIMA A Sales.

Meer weten?

Wil je weten hoe je optimaal voorbereid aan het examen kunt deelnemen? Alle leerstof lees je terug in de NIMA Exameneisen.

Praktische informatie

NIMA biedt dit examen digitaal aan. Dit examen kun je elke werkdag doen. Bij de inschrijving kies je de gewenste examendatum en -plaats bij één van de locaties waar NIMA Examens worden afgenomen. Op de website van Lamark vind je een overzicht van de locaties.

 

Examentijdverlenging en/of aanpassing nodig?

Heb je extra tijd of een aanpassing nodig voor het examen? Dan gaat inschrijven voor het examen per mail.

Stuur een mail naar examens@nima.nl. Geef in deze mail aan voor welk examen jij je wilt inschrijven en stuur een bewijs (dokters- of dyslexieverklaring) mee. Je kunt ook een voorkeursdatum, -tijdstip en locatie aangeven voor deze inschrijving. Deze zijn nog onder voorbehoud vanwege de aanvraag voor een examentijdverlenging en/of aanpassing.

Diploma behaald?

Kom dan naar de NIMA Diploma-uitreiking.

Organisator

NIMA

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X