december, 2017

01dec09:0017:30Masterclass: Klantgericht InnoverenLeer hoe je het hart van je klanten kan raken met een nieuw product of dienst! Schrijf je snel in! Investering: NIMA Member € 495,– Normaal tarief € 695,– Inclusief lunch, aangeklede netwerkborrel en een relevant boek.

Tijd

(Vrijdag) 09:00 - 17:30

Locatie

NIMA

Hogehilweg 16

Investering

NIMA Member € 495,–
Normaal tarief € 695,–

Inclusief lunch, aangeklede netwerkborrel en een relevant boek.

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar €200,- op dit event! Met bijvoorbeeld ons silver membership heb je je investering er al meteen uit!

Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt in het NIMA Passe Partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Wat houdt de Masterclass klantgericht innoveren in?

Een innovatie kan pas slagen als deze aansluit bij de behoeften van klanten. Gewoon vragen wat ze willen leidt echter zelden tot de gewenste vernieuwing. Hoe krijg je wel het juiste inzicht in hun behoeften? Wat kun je doen om het hart van je klanten te raken met je nieuwe product of dienst? Deze masterclass klantgericht innoveren laat zien wat je in iedere fase van het ontwikkeltraject kunt doen.

Wat levert deze NIMA Masterclass jou op?

Je krijgt inzicht in onder andere:

 • De relatie tussen het soort innovatie (product of dienst, digitaal of niet) en de gekozen aanpak
 • Segmentatie en manieren om doelgroepen in beeld te krijgen
 • Soorten klantinzicht en effectieve methodes om die te verkrijgen
 • De waardepropositie als kristallisatiepunt en leidraad
 • Co-creatie; de klant berekken bij innovatie
 • De Customer Journey, onderzoek & design
 • De samenhang met Agile en Lean Startup.

Met behulp van cases en oefeningen ervaar je hoe je hier in jouw project of bedrijf op een praktische manier mee aan de slag kunt.

Voor wie?

Deze masterclass is bedoeld voor professionals die vanuit een marketingrol betrokken zijn bij innovatie, bijvoorbeeld: Marketing Directors, Product Managers, Business Developers, Product Owners, Start-up eigenaren, Innovatieve ondernemers.

Organisator

NIMA

Sprekers voor dit event

 • Debbie Mous

  Debbie Mous

  Manager Strategische Marketing & Klantgericht Innoveren

  Debbie heeft ruim 20 jaar ervaring in klantgericht innoveren en het ontwikkelen van marketingstrategieën voor succesvolle producten en diensten. Ze heeft gewerkt voor verschillende multinationals en MKB bedrijven in consumer durables en digitale producten. Vanaf haar eerste baan als UX Designer tot haar huidige werk als Interim Manager Marketing & Innovatie, is klantgericht innoveren altijd de rode draad in haar werk gebleven. Haar drive om de klant centraal te zetten tijdens het innovatieproces weet ze helder en met enthousiasme over te brengen.

  Manager Strategische Marketing & Klantgericht Innoveren

 • Erik Roscam Abbing

  Erik Roscam Abbing

  Directeur Livework Nederland

  Erik is opgeleid als industrieel ontwerper en design manager maar heeft ervaring in branding, design thinking, innovatiestrategie, klant beleving en service design. Hij heeft diverse internationale klanten geadviseerd, en over de hele wereld les gegeven, over hoe klant gerichtheid en design thinking tot echt innovatieve en waardevolle oplossingen kunnen leiden. Daarnaast is Erik de auteur van 'Brand Driven Innovation' en de producent van de documentaire ‘design the new business'

  Directeur Livework Nederland

 • Sanne Kistemaker

  Sanne Kistemaker

  Creative Director & User Centered Designer bij Muzus

  Sanne Kistemaker is Creative Director bij het service design bureau Muzus. Met haar ruim 10 jaar ervaring en vanuit haar passie voor de service design ontwerp aanpak en de gebruiker, ontwikkelt zij waardevolle diensten voor organisaties en hun doelgroep. Ze werkt vanuit de menselijke kant van het ontwerpen en zet inzicht in de leefwereld van de gebruiker om naar kansen voor de organisatie door co-creatie tussen de juiste stakeholders. Zij is de afgelopen jaren bezig geweest met verscheidene projecten in de commerciële en sociale sector zoals service design in de energie- en financiële wereld, het ontwikkelen van gebruiksvriendelijke diensten voor bijstandsgerechtigden, doelgroepenvervoer, musea etcetera. Daarnaast is Sanne extern docent op het gebied van service design aan de TU Delft en geeft ze verscheidene gastcolleges, presentaties en masterclasses in het werkveld.

  Creative Director & User Centered Designer bij Muzus

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X