januari, 2018

01jan00:0031dec(dec 31)23:59NIMA A Sales | via De AssociatieSales examen ter voorbereiding op de functie van verkoopmedewerkerSchrijf je snel in! Investering: Tarief vanaf € 205,00

Tijd

Januari 1 (Maandag) 00:00 - December 31 (Maandag) 23:59

Investering

Tarief vanaf € 205,00

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Let op: inschrijven voor dit examen doe je via De Associatie.

Let op: vanaf 2018 zijn er nieuwe exameneisen van kracht voor NIMA A Sales.
Om aansluiting te houden met de ontwikkelingen van een vakgebied worden NIMA Exameneisen om de drie jaar geactualiseerd. Voor kandidaten en eventuele herkansers die volgens de oude exameneisen op de NIMA Sales examens zijn voorbereid, hanteren wij een overgangstermijn. 
Het is tot en met maart 2018 mogelijk om een examen volgens de oude exameneisen af te nemen. Daarna worden de NIMA Sales examens uitsluitend volgens de nieuwe exameneisen aangeboden.   

Het NIMA A Sales Diploma bied je een universele verkoopvaardigheid. Je kunt in elke branche op operationeel verkoopniveau volwaardig functioneren  in de verkooporganisatie. Na het afronden van het examen NIMA A Sales heb je inzicht in de technieken die toepasbaar zijn in een verkoopgesprek. Je kunt verschillende verkoopgesprekken voeren en onderhandelen over de verkoop van producten en diensten.

De volgende kennis en vaardigheden heb je je eigen gemaakt:

  • Algemene verkoopgrondslagen en principes
  • Marketingbegrippen
  • Commerciële processen
  • Het voeren van een verkoopgesprek
  • Onderhandelen over de verkoop van producten en diensten

NIMA A Sales bestaat uit een online (NIMA A1 Sales) en een mondeling (NIMA A2 Sales) examen. NIMA A Sales is een geschikte opstap naar NIMA B Sales.

Over het examen

NIMA A1 Sales:
De NIMA A1 Sales module bestaat uit twee onderdelen:

  • Onderdeel 1 van de A1-module (60 minuten) bestaat uit 30 gesloten vragen en toetst primair de kennis van de verschillende salesbegrippen en de daarbij benodigde rekenvaardigheden.
  • Onderdeel 2 van de A1-module (60 minuten) bestaat uit 15 gesloten vragen die zijn opgebouwd rondom een beknopte casebeschrijving uit de Salespraktijk (minicase). Onderdeel 2 toetst naast kennis ook inzicht en rekenvaardigheden.

Dit examen wordt dagelijks aangeboden. Klik hier voor meer informatie en tarieven met betrekking tot het NIMA A1 Sales Examen.

NIMA A2 Sales:
De NIMA A2 Sales module is een mondeling examen van in totaal 60 minuten. De kandidaat wordt geacht een gestructureerd behoeftegericht verkoopgesprek te voeren naar aanleiding van opgelegde gegevens in een case.

De indeling van het examen is als volgt:

  • Verkoopgesprek: 30 minuten
  • Overleg examinatoren: 15 minuten
  • Evaluatie en beoordeling: 15 minuten

Na inschrijving voor het examen wordt de kandidaat ter voorbereiding een week voorafgaand aan de examendatum de casuïstiek beschikbaar gesteld.

Dit examen wordt 4 x per jaar aangeboden. Klik hier voor meer informatie, tarieven en examendata met betrekking tot het NIMA A2 Sales Examen.

Over de Associatie

De Nederlandse Associatie voor Examinering is al 75 jaar een van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland met als doel: optimale borging van diploma’s en certificaten ten behoeve van een goed functionerende arbeidsmarkt. www.associatie.nl

Organisator

De Associatieklantenservice@associatie.nl Disketteweg 6 in Amersfoort

WordPress Themes
X
X
X