NIMA B Essentials! (ochtend webinar) - NIMA

september, 2020

09sep09:3012:30Dit event is helaas uitverkochtNIMA B Essentials! (ochtend webinar)Wegens succes herhaald: Een kijkje in de keuken van NIMA B Marketing Investering: Gratis  

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 12:30

Locatie

Online

Investering

Gratis

 

Event beschrijving

Overweeg jij om jezelf in 2020 verder te professionaliseren met een NIMA B Opleiding? Dan is de NIMA B Essentials! de ideale manier om beter inzicht te verkrijgen in de strategische en tactische aspecten van marketing. In deze korte en intensieve training krijg je in 1 ochtend een helder en gestructureerd overzicht van het marketingvak. Het goede nieuws is: je kunt deze NIMA B Essentials! gratis bijwonen!

In de korte en intensieve NIMA B Essentials! krijg je in 1 ochtend een beknopt overzicht van de NIMA B-marketingtheorie. Aan de hand van het marketingplanningsproces uit de opleiding NIMA B lopen we met elkaar de 6 stappen door die de basis vormen van het strategisch marketingplan voor jouw bedrijf of organisatie. Na afloop van de masterclass weet je precies wat een gedegen marketingstrategie inhoudt en hoe deze jouw organisatie of merk kan helpen een duurzaam concurrentievoordeel op te bouwen of te behouden. Kun je ‘s-middags direct mee aan de slag!

De NIMA B Essentials! is de ideale manier om een beter inzicht te verkrijgen in de strategische en tactische aspecten van het marketingvak. De training roept vast en zeker ook nieuwe vragen op en is zodoende een prima voorbereiding op de volledige NIMA B Opleiding, waarin we je helpen om jouw vraagstukken om te zetten in slim (online) marketingbeleid.

Direct rendement

 • Je krijgt een handig overzicht van relevante marketingtheorieën en -modellen.
 • Je leert hoe je een marketingvraagstuk gestructureerd kunt oplossen.
 • Je krijgt een kijkje in de keuken van NIMA B.
 • Je maakt een 1e vertaalslag van de theorie naar jouw organisatie of merk.
 • Je legt de basis voor verdere professionalisering als marketingspecialist.

De trainer

De training wordt verzorgd door Jan Verkerke, een zeer ervaren NIMA B-kerndocent van ICM die al je vragen over de NIMA B Opleiding kan beantwoorden. Je zou kunnen zeggen dat je een kijkje in de keuken van NIMA B krijgt. Na afloop van de training weet je precies wat een gedegen marketingstrategie inhoudt en hoe deze jouw organisatie of merk kan helpen een duurzaam concurrentievoordeel op te bouwen of te behouden.

Het programma

In een ochtend lopen we in vogelvlucht alle stappen door die essentieel zijn om te komen tot een strategisch en operationeel marketingplan.
Het proces van strategische marketingplanning bestaat uit 6 stappen:

 1. Business definition
 2. Externe analyse
 3. Interne analyse
 4. SWOT-analyse en probleemstelling
 5. Strategische opties en keuze
 6. Operationeel marketingplan

In de NIMA B Essentials! worden in elk van de 6 stappen de bijbehorende marketingbegrippen en -modellen beknopt maar zeer helder behandeld. Er wordt aansluitend aandacht besteed aan de onderwerpen die door het NIMA zijn opgenomen in de exameneisen op B-niveau en die je wordt geacht te beheersen als je in aanmerking wilt komen voor het NIMA B Diploma.

Vervolgtraject

Wil je na afloop van de training jouw cv versterken met het officiële NIMA B Diploma? De opleidingen NIMA B Consumentenmarketing, NIMA B Business Marketing en NIMA B Digital Marketing staan garant voor optimale voorbereiding op het NIMA B1 theorie-examen. Onze bekwame NIMA B-coaches helpen je vervolgens met het schrijven en verdedigen van een operationeel marketingplan tijdens het NIMA B2 Examen. Rond je beide modules met succes af, dan ben jij de trotse bezitter van het befaamde NIMA B Diploma!

NIMA B Essentials! vindt plaats op dinsdagochtend 9 september 2020. Gedurende het programma kun je continue met de NIMA B-docent van gedachten wisselen over de vraag hoeveel tijd het volgen van een NIMA B Opleiding je kost en welke toegevoegde waarde het NIMA B Diploma je kan opleveren.

Schrijf je snel in, want VOL = VOL!
Helaas is deze NIMA B  Essentials! uitverkocht. Hou onze agenda in de gaten, we organiseren regelmatig deze seminars.

Organisator

NIMA

Sprekers voor dit event

 • Jan Verkerke

  Jan Verkerke

  NIMA B Docent bij ICM

  NIMA B Docent bij ICM

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X