NIMA B2 Consumentenmarketing Examen vanaf 3 november 2020

november, 2020

03nov00:0023:59NIMA B2 | Consumentenmarketing Examen vanaf 3 november 2020Marketingexamen ter voorbereiding op de functie Marketing ManagerSchrijf je snel in! Investering: Tarief €525,00

Tijd

(Dinsdag) 00:00 - 23:59

Locatie

NIMA

Hogehilweg 16, Amsterdam

Investering

Tarief €525,00

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Inschrijven mogelijk tot 1 oktober 2020

NIMA B2 Consumentenmarketing Examen

Heb jij de ambitie om Marketing Manager te worden? Met een NIMA B Marketing Diploma kan dat. Dit diploma bestaat uit 2 modules: NIMA B1 en B2. Het NIMA B2 Consumentenmarketing Examen toetst je marketing kennis, vaardigheden en competenties die nodig zijn om op marketingmanagement niveau (inrichten en richten) te functioneren. De NIMA B2 Consumentenmarketing module bouwt voort op de NIMA B1 Marketing module. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat je de leerstof van NIMA B1 Marketing kent.

NIMA niveau

Het NIMA B diploma staat gelijk aan HBO niveau met werkervaring en EQF level 6. Het NIMA B Consumentenmarketing diploma vormt  de basis voor een functie als marketing manager, productmanager, brandmanager, maar ook als marktonderzoeker of accountmanager.

Kenmerken van een NIMA B gediplomeerde zijn:

  • Intuïtie gepaard gaande met rationeel denken en handelen;
  • Kritisch zelfstandig opereren;
  • Timemanagement;
  • Vaardig communiceren;
  • Contacten leggen;
  • Kennis met betrekking tot concepten, theorieën en vaardigheden aangaande de toepassing ervan.

Een NIMA B Marketeer is in staat op uitvoerend niveau op juiste wijze in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Hij dient daarbij creatief en kritisch, zelfstandig te kunnen opereren en kan als zodanig zichzelf ‘managen’.

Examen

Het NIMA B2 Consumentenmarketing examen bestaat uit het schrijven van een operationeel marketingplan. Vervolgens presenteer je jouw operationeel marketingplan aan twee NIMA Examinatoren, en volgt een interview met jou als examenkandidaat. Het mondelinge NIMA B2 Consumentenmarketing examen duurt 60 minuten. Door dit mondelinge examen krijgen wij inzicht in jouw competenties en het niveau van je competentie(s). Tevens toetsen we of je in staat bent het ingeleverde operationele plan in een breder perspectief te plaatsen.

De richtlijn voor de totale tijdsbelasting van de NIMA B2 module is ongeveer 160 uur.

Het plan kun je tot en met 1 oktober 2020 digitaal inleveren bij NIMA via examens@nima.nl. Samen met het plan dien je de ‘Verklaring eigen werk’ ingevuld en ondertekend in te leveren.

Het behoort tot de mogelijkheden het plan en/of het examen in het Engels te doen. Wanneer de kandidaat hiervan gebruik wil maken dient dit aangegeven te worden per email bij inschrijving voor het examen. Het mondelinge examen zal echter wel in de Nederlandse taal worden afgenomen.

Meer weten?

Wil je weten hoe je optimaal voorbereid aan het examen kunt deelnemen? Alle leerstof lees je terug in de NIMA exameneisen.

Praktische informatie

Ongeveer 2 weken voorafgaand aan het examen ontvang je per e-mail een examenoproep.
Let op: mondelinge examens worden altijd aangegeven met een vanaf-datum. Dit betekent dat er meerdere dagen in die week NIMA Examens worden afgenomen. Heb je een voorkeur voor een examendag in de betreffende week? Stuur een email naar examens@nima.nl met jouw voorkeursdag, wij doen ons uiterste best om aan je verzoek te voldoen. Echter kunnen hier geen garanties op afgegeven worden.

Diploma behaald?

Kom dan naar de NIMA diploma-uitreiking.

 

Organisator

NIMA

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X