NIMA B2 Non-profit en overheidscommunicatie examen - 2 november 2021

november, 2021

02nov00:0023:59NIMA B2 | Non-profit en Overheidscommunicatie examen vanaf 2 november 2021Non-profit en overheidscommunicatie examen ter voorbereiding op de functie Senior CommunicatieadviseurSchrijf je snel in! Investering: Tarief ‚ā¨525,00

Tijd

(Dinsdag) 00:00 - 23:59

Locatie

NIMA

Hogehilweg 16, Amsterdam

Investering

Tarief ‚ā¨525,00

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Inschrijven mogelijk tot 5 oktober 2021

NIMA B2 Non-profit en Overheidscommunicatie examen

Wie het NIMA B Non-profit en overheidscommunicatie examen heeft, beheerst de vaardigheden om als senior communicatiemedewerker, -manager of -adviseur te kunnen opereren. In die functie wordt de professional geconfronteerd met de communicatieproblematiek van een organisatie en werkt deze aan het gewenste imago van het bedrijf bij interne en externe belanghebbenden. Het NIMA B diploma bestaat uit het NIMA B1 Communicatie Manager Examen en in dit geval de specialisatie NIMA B2 Non-Profit en overheidscommunicatie examen.

NIMA niveau

Het NIMA B diploma staat gelijk aan HBO niveau met werkervaring en EQF level 6. Het NIMA B Non-Profit en overheidscommunicatie diploma vormt de basis voor een functie als senior communicatiemedewerker, -manager of -adviseur.

Kenmerken van een senior communicatiemanager of -adviseur zijn:

  • Assisteren in de ontwikkeling van een strategisch communicatieplan;
  • Doen van voorstellen ten aanzien van een operationeel communicatieplan;
  • Co√∂rdineren van communicatieprojecten;
  • Opzetten, co√∂rdineren en uitvoeren van communicatieonderzoeken;
  • Ontwikkelen van operationele communicatieactiviteiten;
  • Opstellen van presentaties;
  • Voeren van klantgesprekken;
  • Het managen van relaties;
  • Organiseren van verschillende evenementen en bijeenkomsten.

Examen

Het NIMA B2 Non-profit en overheidscommunicatie examen bestaat uit het schrijven van een operationeel marketingplan. De paper heeft een omvang van minimaal 3.500 tot maximaal 7.000 woorden, eventueel aangevuld met bijlagen.
Vervolgens presenteer je jouw operationeel marketingplan aan twee NIMA Examinatoren, en volgt een interview met jou als examenkandidaat. Het mondelinge NIMA B2 Non-profit en overheidscommunicatie examen duurt 60 minuten. Door dit mondelinge examen krijgen wij inzicht in jouw competenties en het niveau van je competentie(s). Tevens toetsen we of je in staat bent het ingeleverde operationele plan in een breder perspectief te plaatsen.

De richtlijn voor de totale tijdsbelasting van de NIMA B2 module is ongeveer 160 uur.

Het plan kun je tot en met 5 oktober 2021 digitaal inleveren bij NIMA via examens@nima.nl.¬†Samen met het plan dien je de¬†‚ÄėVerklaring eigen werk‚Äô¬†ingevuld en ondertekend in te leveren.

Het behoort tot de mogelijkheden het plan en/of het examen in het Engels te doen. Wanneer de kandidaat hiervan gebruik wil maken dient dit aangegeven te worden per email bij inschrijving voor het examen. Het mondelinge examen zal echter wel in de Nederlandse taal worden afgenomen.

Meer weten?

Wil je weten hoe je optimaal voorbereid aan het examen kunt deelnemen? Alle leerstof lees je terug in de NIMA exameneisen.

Praktische informatie

Ongeveer 2 weken voorafgaand aan het examen ontvang je per e-mail een examenoproep.
Let op: mondelinge examens worden altijd aangegeven met een vanaf-datum. Dit betekent dat er meerdere dagen in die week NIMA Examens worden afgenomen. Heb je een voorkeur voor een examendag in de betreffende week? Stuur een email naar examens@nima.nl met jouw voorkeursdag, wij doen ons uiterste best om aan je verzoek te voldoen. Echter kunnen hier geen garanties op afgegeven worden.

Diploma behaald?

Kom dan naar de NIMA diploma-uitreiking.

 

Organisator

NIMA

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X