november, 2019

20nov13:3020:00Zuid inspireert - Lightyear - van start-up naar scale-up!Hoe zorgt een auto op zonne-energie voor versnelling van de energietransitie?Schrijf je snel in! Investering: NIMA Member € 125 (excl. BTW) Normaal tarief € 250 (excl. BTW) Inclusief diner en een netwerkborrel in de NIMA-kroeg!

Tijd

(Woensdag) 13:30 - 20:00

Locatie

Lightyear

Automotive Campus 30, 5708 JZ Helmond

Investering

NIMA Member € 125 (excl. BTW)
Normaal tarief € 250 (excl. BTW)

Inclusief diner en een netwerkborrel in de NIMA-kroeg!

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar €125 op dit event! Met bijvoorbeeld ons silver membership heb je je investering er al meteen uit!

Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt buiten het NIMA Passe Partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Hoe zorgen voormalig studenten van TU Eindhoven voor de eerste gezinsauto op zonne-energie en versnellen daarmee de energietransitie?
Tijdens deze inspiratiesessie van NIMA Zuid krijgen we een exclusief en uniek kijkje achter de schermen bij dit bedrijf dat twee jaar geleden aan de keukentafel door studenten bedacht is. Inmiddels hebben ze hun honderdste werknemer aangenomen, hun productiehal van 3000 vierkante meter geopend en zijn ze hard op weg om de eerste auto’s te realiseren. Afgelopen zomer is het eerste prototype gelanceerd en in 2020 moet de auto
op de Nederlandse wegen rijden.

Lightyear is voortgekomen uit de studententeams die in 2015 en 2013 meededen aan de World Solar Challenge in Australië in de categorie voor gezinsauto’s. Hun grootste ambitie is om de energietransitie te versnellen.

Op de Automotive Campus in Helmond wordt deze auto van de toekomst ontwikkeld. Meer dan 100 medewerkers werken gepassioneerd aan de Lightyear One: de eerste 4 persoons elektrische zonne-auto. Een auto met een range van 800 kilometer die in Nederland tot 10.000 kilometer enkel en alleen op zonne-energie kan rijden. Het eerste prototype is afgelopen zomer gepresenteerd aan het grote publiek en de reacties waren overweldigend.

Speciaal voor de leden van NIMA Zuid geven ze op 20 november een exclusief kijkje achter de schermen. Je staat oog in oog met het prototype van de Lightyear One en komt alles te weten over het bedrijf en hun missie: “Clean and affordable mobility for everyone”.

Programma

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur Welkom & opening door NIMA Zuid
14.15 uur Lightyear: van idee tot productie

  • Presentatie over het ontstaan van het idee om de energietransitie te versnellen en de weg naar uiteindelijke productie van Lightyear One door Tessie Hartjes, hoofd Sales & Marketing van Lightyear.

15:30 uur Break
15:45 uur Start mini sessies:

  • Inwheel motor
  • Solar panel
  • Platform
  • Future

17:15 uur Einde sessies
17:30 uur Afsluiting
18:00 uur Diner in omgeving van Helmond

 

Organisator

NIMA

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X