oktober, 2017

03okt16:3020:00SCP Meeting – Van communicatieafdeling naar redactieBesloten sessie voor Senior Communication Professionals (SCP)Schrijf je snel in! Investering: NIMA Member € 0,– Normaal tarief € 0,–

Tijd

(Dinsdag) 16:30 - 20:00

Locatie

Tribes Rotterdam Coolsingel

Coolsingel 6, 3011 AD, Rotterdam

Investering

NIMA Member € 0,–
Normaal tarief € 0,–

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Wij vieren nog steeds het eerste jaar van ons bestaan als netwerk van Senior Communication Professionals. Inmiddels zijn er 31 SCP’s gecertificeerd en de verwachting is dat dit aantal snel zal toenemen.

NIMA staat – zoals jullie weten – voor kennis, opleiding, netwerk en het aanscherpen van competenties, dus we hebben gezocht naar een meeting in het najaar waarop we daar een serieuze draai aan kunnen geven. Bovendien willen we van de gelegenheid gebruik maken om geïnteresseerden voor te stellen aan de SCP’s en de intenties van het nog jonge clubje. Inmiddels hebben we een datum, een enorm boeiende gast én een schitterende locatie: SCP Jos Govaart van Coopr stelt zijn kantoorruimte ter beschikking voor een ontvangst in Rotterdam.

Nadat Anja Bekkers, voorzitter van de NIMA Community Zuid, hier op de communicatieafdeling van NIMA zelf een interview aanleverde over Bouwbedrijf Heijmans ontstond hier op het Ministerie van Marketing een idee. In dat vraaggesprek komt communicatiemanager Gijs van den Broek namelijk uitgebreid aan het woord en inmiddels heeft hij toegezegd dat nog eens te komen doen voor de SCP’s. Toen hij zes jaar geleden bij Heijmans startte, waren de communicatieprofessionals gekoppeld aan de verschillende bedrijfsonderdelen. Er waren maar liefst 52 losse websites vol statische, droge inhoud met af en toe een verdwaald nieuwsbericht. Nadat hij met zijn team low profile startte met een corporate blog www.overruimte.nl groeide dat uit naar een serieus platform, geclusterd naar thema’s: feelgoodverhalen met een kritisch randje, die gepruimd en geloofd worden door mensen.

Uiteindelijk kreeg hij het mandaat om de 52 bestaande websites op een hoop te gooien en er één dynamische, verhalende website van te maken. Helder opgebouwd vanuit drie pijlers: projecten, expertises en verhalen. Intussen kweekte hij een echte redactie-mindset voor het hele communicatieteam. Een shift die veel senior communicatieprofessionals niet onbekend zal voorkomen, maar die toch vaak blijft hangen op de verschillende bloedgroepen waartoe communicatieprofs en journalisten zich rekenen. Gijs licht op deze SCP-meeting toe wat hij heeft ervaren toen hij de communicatieafdeling bijstond om zich te ontwikkelen naar een redactie, inclusief de media- en contentplanning en het redactieoverleg dat iedere maandagmorgen met het hele team plaatsvindt. We hebben Gijs gevraagd om er geen beauty case van te maken, maar eerlijk en open te delen wat er te leren valt van zo’n proces en waar de winst (en het verlies) wordt geboekt als je dat vertaalt naar ondernemingsdoelstellingen en afgeleide communicatiedoelstellingen. Daarop reageerde hij bijzonder positief.

Voorafgaand aan zijn presentatie reiken we de nieuwe SCP’s hun certificaat uit. Na afloop is er uiteraard ruimte voor vragen en – desnoods – discussie, maar we eindigen vrolijk met een borrel, hapje en goed gesprek.

Ben je nog geen SCP, maar heb je wel interesse om dat te worden en wil je kennismaken met het netwerk door deel te nemen aan deze sessie? Stuur dan een e-mail naar Stella van der Horst (members@nima.nl) dan informeert zij je hierover.

AANTAL PE PUNTEN

3 PE Punten

Organisator

NIMA

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X