Workshop Aandachtsmarketing in 1 dag - bij NIMA

mei, 2021

26mei09:3017:00Workshop: AandachtsmarketingEffectiever communiceren met 6 wetenschappelijk bewezen aandachtstrekkersSchrijf je snel in! Investering: NIMA Member € 500,- excl. btw Normaal tarief € 700,- excl. btw Inclusief lunch en het boek 'Aandachtsmarkting' van Klaas Weima RM

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 17:00

Locatie

NBC congrescentrum

Blokhoeve 1, 3438 LC, Nieuwegein

Investering

NIMA Member € 500,- excl. btw
Normaal tarief € 700,- excl. btw

Inclusief lunch en het boek ‘Aandachtsmarkting’ van Klaas Weima RM

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar € 200 op dit event! Met bijvoorbeeld ons Blue Membership van € 99,- heb je je investering er al meteen uit.

Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt in het NIMA Passe-partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

In samenwerking met Energize en inclusief het boek ‘Aandachtsmarketing’ van Klaas Weima RM, genomineerd voor de PIM Marketing Literatuurprijs 2020!

Aandacht is een hot topic onder marketeers. Door digitalisering en fragmentatie van media is aandacht een zeer gewild goed. Maar het is nog nooit zo schaars geweest. Het goede nieuws is: mensen besteden meer aandacht aan content dan ooit. Denk aan jongeren die urenlang YouTuben of je collega’s die alle series op Netflix gezien hebben. Ook aan merken besteden mensen meer aandacht dan voorheen. Maar, merken brengen tegelijkertijd steeds grotere hoeveelheden content naar buiten: veel meer dan men überhaupt kan consumeren. De consument maakt daarom zelf de keuze waar aandacht aan besteed wordt. Hoe zorg je er als merk dan voor dat zij besluiten aandacht en geld te besteden aan jóuw merk?

In deze workshop leer je hoe je met 6 wetenschappelijk bewezen aandachtstrekkers effectiever kunt communiceren, zodat je de aandacht van je doelgroep wél verdient. Op basis van resultaten uit het wetenschappelijk onderzoek van Energize i.s.m. Peeter Verlegh (hoogleraar marketing, VU Amsterdam), bieden we je tijdens de workshop inspiratie en handvatten om je doelgroep(en) te bereiken en raken met campagnes.

Waarom deze workshop over aandachtstrekkers?

Neem deel aan de workshop en kom meer te weten over:

 • Trendcocktail: Wat maakt dat aandacht tegenwoordig zo schaars is? Waar moeten marketeers rekening mee houden wanneer zij hun doelgroepen willen bereiken en overtuigen?
 • Verdiende aandacht: We bespreken de inzichten uit het onderzoek van Energize en VU Amsterdam. Hierbij is onderzocht welke factoren de hoeveelheid aandacht voor je merkboodschap kunnen voorspellen. We staan stil bij vragen als: Hoe werkt het fenomeen aandacht? En hoe kunnen merken op een constructieve en relevante manier aandacht voor hun boodschap verdienen? Aan de hand van theorie en veel voorbeelden introduceren we 6 Aandachtstrekkers: 6 wetenschappelijk bewezen mechanismen voor het vergroten van de hoeveelheid aandacht die mensen aan je boodschap willen besteden.
 • Aan de slag met aandachtstrekkers: Met diverse opdrachten en bijbehorende werkbladen denk je na over de inzet van de aandachtstrekkers voor jouw merk. Opdrachten hebben als doel om de effectiviteit van merkcommunicatie te vergroten en variëren van het inventariseren van klantinzichten en het maken van strategische keuzes, tot het brainstormen over campagne concepten op basis van de aandachtstrekkers. Zo pas je de geleerde theorie, tools en tactieken direct toe in de praktijk.

Voor wie?

Ben je een marketing- en communicatieprofessional die zich bezighoudt met campagnes voor je merk? Staat de basis van je merk met een duidelijke merkbelofte en stevige proposities, maar wil je de effectiviteit van merkcommunicatie vergroten? Dan is dit de workshop die je zoekt. Aan het einde van de dag ga je naar huis met vernieuwende inzichten om je boodschap bij het publiek onder de aandacht te brengen.

Sprekers voor dit event

 • Els Dijkstra

  Els Dijkstra

  Strateeg - Energize

  Els Dijkstra werkt als strateeg bij Energize, een creatief bureau dat merken helpt met het genereren van verdiende aandacht. Els heeft vanuit haar rol als strateeg een grote diversiteit aan organisaties geholpen met de ontwikkeling en de executie van hun contentstrategie.

  Strateeg - Energize

 • Kasimir Vermeulen

  Kasimir Vermeulen

  Strategy Director - Energize

  Kasimir Vermeulen is Strategy Director bij Energize. Hij heeft brede kennis en ervaring op het gebied van merkpositionering en -ontwikkeling als marktonderzoeker, communicatiemedewerker, business creatief en strateeg.

  Strategy Director - Energize

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X