De workshop Design Thinking - 1 dag in Amsterdam bij NIMA

september, 2020

09sep09:3017:00Workshop: Design ThinkingDesign Thinking, durf jij?Schrijf je snel in! Investering: NIMA Member € 500 (excl. btw) Normaal tarief € 700 (excl. btw) Inclusief lunch en netwerkborrel in de NIMA-kroeg

Tijd

(Woensdag) 09:30 - 17:00

Locatie

NIMA

Hogehilweg 16, Amsterdam

Investering

NIMA Member € 500 (excl. btw)
Normaal tarief € 700 (excl. btw)

Inclusief lunch en netwerkborrel in de NIMA-kroeg

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word member en bespaar € 200 op dit event! Met bijvoorbeeld ons Silver Membership heb je je investering er al meteen uit!

Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt in het NIMA Passe-partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Schrijf je snel in!

Event beschrijving

Wegens succes herhaald!

‘Goede inhoud en structuur. Makkelijk verteld en nam me gelijk mee in de reis. Praktisch en die hands-on gedeeltes om gewoon te DOEN zijn heel nuttig. Leerzaam en inspirerend dus!’  Marta Amat, Philips.

Design thinking is een manier van denken die je helpt om compleet anders te kijken. Om de ‘wicked problems’ van deze tijd het hoofd te bieden en relevant te blijven als organisatie. Maar het is vooral een ijzersterke oplossing voor het genereren van vernieuwende ideeën. Alles vanuit een extreem gebruikersperspectief. Hoe pas je design thinking vervolgens toe om ook in jouw organisatie te innoveren? Wij hebben verschillende organisaties al compleet anders laten werken en gaan ook graag met jou aan de slag in deze workshop!

Design is hot. Je komt het overal tegen: design thinking, service design, human centered design. De principes zijn veel mensen ongeveer duidelijk; het probleem herdefiniëren, werken met een extreem gebruikersperspectief en de context meenemen in alles wat je doet. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over? Wat kun je er precies mee? Wanneer is design thinking het antwoord? In de ochtend zullen we hier uitgebreid op in gaan: we halen verschillende wetenschappelijke modellen en theorieën aan vanuit de psychologie, design- en gedragswetenschappen.

Daarnaast gaan we in de middag een stuk verder dan een inspirerend theoretisch kader. Hoe pas je het toe? Welke tools kan je morgen al gebruiken? En hoe kom je nou tot die geniale ideeën die organisaties ook daadwerkelijk kunnen toepassen? Aan de hand van echte cases, die de deelnemers zelf kiezen, gaan we in de middag concreet aan de slag als design thinkers.

Het doel van de workshop is het eigen maken van de theorie, tools en praktische toepassingen die daadwerkelijk waarde toevoegen aan de werkprocessen waar je als professional mee te maken hebt.

Inspiratie, energie, en een compleet nieuwe manier van uitdagingen benaderen. Daarbij ontvang je hands-on design thinking tools om morgen al te gebruiken. We nodigen je graag uit voor deze interactieve workshop design thinking – the hands on edition!

Organisator

NIMA

Sprekers voor dit event

 • Floriska Hoogendoorn

  Floriska Hoogendoorn

  Senior Research Consultant

  Gedreven onderzoeker; meerwaarde door inzicht! Mijn werk draait om mensen. Steeds weer word ik verrast door interessante, grappige, leuke, vervelende, spannende en heel gewone mensen. Begrijpen wat mensen drijft, daar gaat het mij om. Ik beheers een breed scala aan kwalitatieve methoden en technieken. Van exploratie tot toetsing. B-to-c en b-to-b. Communicatie, innovatie en design thinking of customer experience.

  Senior Research Consultant

 • Koen van der Wal

  Koen van der Wal

  Strategic Design Consultant

  Strategic Design Consultant

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X