Zuid inspireert: Foodinnovatie 'bourgondische borrel en meer' met Hutten (online) - bij NIMA

juni, 2020

10jun15:0018:00Zuid inspireert: Foodinnovatie 'bourgondische borrel en meer' met Hutten (online)Inschrijving gesloten Investering: NIMA Member € 125 (excl. btw) Normaal tarief € 250 (excl. btw) Inclusief bourgondisch diner thuis gestuurd

Tijd

(Woensdag) 15:00 - 18:00

Locatie

Zoom Video Communications

Investering

NIMA Member € 125 (excl. btw)
Normaal tarief € 250 (excl. btw)
Inclusief bourgondisch diner thuis gestuurd

WORD MEMBER EN BESPAAR

Word NIMA Member en wees welkom op al onze community events!

Bekijk al onze memberships of neem contact met ons op via members@nima.nl of 020-5039300.
Dit event valt BUITEN het NIMA Passe-partout. NIMA hanteert de NIMA Fair Acces Policy.

SCHRIJF JE IN VOOR DIT EVENT

Inschrijving gesloten

Event beschrijving

Hutten wil als commerciële organisatie écht van betekenis zijn. Hutten voegt met gastvrijheid, ambachtelijk bereid eten en drinken toe aan een beter, leuker, gezonder, lekkerder, eerlijker en duurzamer leven. Voor opdrachtgevers, hun gasten en medewerkers, voor de samenleving. Hun medewerkers heten samenwerkers, want ze doen het samen. Geluk loopt daar als een rode draad doorheen, want gelukkige samenwerkers dragen met passie hun werk uit. Zo kunnen ze geluk overbrengen op andere mensen en hen een uniek moment of waardevolle belevenis bezorgen. Elke dag kunnen en mogen ze zo onderscheidend zijn en willen ze van betekenis zijn. Meer aandacht, daarmee maken ze het verschil.

Bob Hutten is de derde generatie van het familiebedrijf dat al meer dan negentig jaar bestaat. Met o.a. de in 2015 overgenomen zorgbakkerij en de in 2016 geopende Verspillingsfabriek bewijst Hutten dat ze meer zijn dan alleen een cateraar. Ze zijn met meer dan 2.000 samenwerkers actief in 5 takken van sport: Meetings & Events, Bedrijfscatering, Reception & Hospitality Services, Food Services & Food Retail en Care & Cure.

De ambitie van de Verspillingsfabriek: De Verspillingsfabriek heeft een belangrijk uitgangspunt; voedsel dat eerder bestemd was als menselijk voedsel herbestemmen als menselijk voedsel. Afwaardering van reststromen tot diervoeding of biovergisting zien wij namelijk ook als verspilling. Zo blijven we hoog aan het werk op de ladder van Moerman. Andere doelstellingen zijn om binnen twee jaar kostendekkend te produceren en een aanzienlijke groep mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan de slag te hebben. Wanneer we voedselverspilling zo ver hebben teruggebracht dat we overbodig zijn, is ons doel bereikt. Ook dient de fabriek als inspiratie om wereldwijd voedselverspilling tegen te gaan. Alleen dan is de missie geslaagd en heeft De Verspillingsfabriek impact!

De NIMA Zuid-sessie met Hutten van 10 juni 
Graag informeren we je hierbij over het programma (dat er vanwege corona anders uitziet dan je gewend bent). Inspiratie uit onverwachte hoek en een kijkje in de keuken (letterlijk in dit geval) blijven uiteraard ook in deze tijd centraal staan . En we doen een beroep op jouw maatschappelijke betrokkenheid, omdat we als NIMA Zuid graag ons steentje bijdragen.

Hutten is met meer dan 2.200 mensen één van de grootste cateraars van Nederland. Ze hebben zwaar te lijden onder de crisis en hebben 70% van de omzet zien verdampen. Hun mensen, de ‘samenwerkers’ zoals Hutten ze noemen, ook die met minder kansen op de arbeidsmarkt, krijgen veel aandacht. In 2015 is De Verspillingsfabriek opgericht, waar reststromen uit de voedselindustrie worden verwerkt en waar mensen een tweede kans krijgen. Om deze mensen aan het werk te houden in crisistijd, maar ook om de boeren en de Voedselbank te steunen, is het ‘Heel Veel Soeps-pakket’ bedacht. Heel veel ‘win’!

Bob Hutten, eigenaar van Hutten, en Sander Veenendaal, founder van Heldergroen en mede-initiatiefnemer van ‘Heel Veel Soeps’ delen hun verhaal. Bob deelt de brandstory en neemt ons mee in de uitdaging waar Hutten nu mee te maken heeft. Sander zoomt in op de creatieve ‘Heel Veel Soeps’-oplossing, die in corona tijd bedacht is. Ook een digitale rondleiding door de Verspillingsfabriek staat op het programma, onder leiding van Edith Jansen, de no waste-coördinator van Hutten.

Programma

• Op woensdagmiddag 10 juni van 15.00 tot 15.45 uur vindt via Zoom de Q&A met Bob Hutten plaats, naar aanleiding van zijn presentatie.
• Van 16.00 tot 16.45 uur bundelen we onze marketingkracht om te kijken met welke creatieve ideeën we Hutten kunnen helpen om de crisis zo goed mogelijk door te komen. Dit doen we in groepjes in diverse digitale rooms via Zoom.
• We sluiten af met een online borrel tussen 17.00 en 18.00 uur.

Normaal gesproken start daarna de derde Bourgondische helft. Zeker niet het minst belangrijke onderdeel van NIMA Zuid! Dit onderdeel kunnen we met geen mogelijkheid digitaal compleet vervangen. Wél doen we een poging en krijg je voorafgaand aan de sessie een pakket thuisgestuurd, zodat je er zelf het beste van kunt maken, samen met je gezin of andere dierbaren.

Over THREE-SIXTY

THREE-SIXTY is het nieuwe innovatiecentrum tegen de verspilling van food én tegen verspilling van talent. Het voormalige distributiecentrum op het industrieterrein “De Dubbelen” van Veghel is, na 10 jaar leegstand, nu dé plek waar ondernemers, overheden, studenten en startups samen innovatieve concepten ontwikkelen en testen voor diverse vraagstukken. De Verspillingsfabriek vestigde zich als eerste pandbewoner van THREE-SIXTY.

VOORDEEL! NIMA ZUID CYCLUSINSCHRIJVING

In het rijke verleden van NIMA Zuid namen we een kijkje in de marketingkeuken van topmerken als Mars, Bavaria, DSM, Leolux, CZ, Heijmans, PSV en De Efteling. Afgelopen jaar waren we te gast bij Grodan, Philips, Lego en Lightyear. Stuk voor stuk mooie en aansprekende bedrijven die hun marketingstrategie en -praktijk met ons wilden delen.

Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd om een viertal mooie bedrijven bereid te vinden om de marketeers van NIMA Zuid gastvrij te ontvangen: Brainport Eindhoven & Eindhoven365, Hutten Catering, Oerlemans Packaging en SwissSense. Vier inspirerende bijeenkomsten met – zoals je van ons gewend bent – na afloop een gezellige borrel en dito etentje.

Organisator

NIMA

Sprekers voor dit event

  • Bob Hutten

    Bob Hutten

    Director - Hutten

    Director - Hutten

WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X