NIMA basis examen

NIMA Basiskennis Communicatie (digitaal) | 8 november 2018

Tarief
€ 199,00

Het NIMA Examen Basiskennis Communicatie toetst de basisbeginselen van communicatie. Kandidaten leren feitelijkheden en praktijksituaties te herkennen, interpreteren en verklaren.


Inschrijven mogelijk tot 11 oktober 2018.

Locatie: Omgeving Amsterdam
Tijd en exacte datum: nog onbekend, bekendmaking in examenoproep

Het NIMA Examen Basiskennis Communicatie toetst de basisbeginselen van communicatie. Kandidaten leren feitelijkheden en praktijksituaties te herkennen, interpreteren en verklaren.

Het examen

De kandidaten worden aan de exameneisen en bijbehorende studieboeken grondig voorbereid op het NIMA Examen Basiskennis Communicatie. Het examen duurt anderhalf uur en omvat 45 meerkeuzevragen. Je kunt met een studielast van ongeveer 40 uur dit officiële NIMA Diploma behalen.

Niveau

Het niveau van het NIMA Basiskennis Communicatie Examen is vastgesteld op EQF niveau 3. Dat is vergelijkbaar met MBO niveau 4. Meer informatie over het niveau vind je hier.
De rollen/taken zijn vergelijkbaar met BNP 1-2 van Logeion.

Exameninhoud

In de exameneisen en literatuurlijst voor NIMA Basiskennis Communicatie staat exact beschreven wat er verwacht wordt van de kandidaten.

Het examen toetst kennis op:

  • Aan communicatie gerelateerde competenties;
  • Sociale en communicatieve competenties;
  • Management en organisatorische competenties;
  • Persoonlijke competenties.

Locatie

Circa twee weken voor het examen wordt aan alle inschrijvers de definitieve locatie bekend gemaakt in de online oproep die je per e-mail ontvangt. Schriftelijke examens worden over het algemeen gehouden in de omgeving van Utrecht. Het NIMA Examen Basiskennis Communicatie kan bij groepsafname ook op (eigen) locatie worden afgenomen. Meer informatie over groepsboekingen? Neem dan direct contact op met Team Examens – examens@nima.nl.

Meer relevante informatie

Schrijf je in ▸
WordPress Themes
MENU
NIMA
X
X
X