De exameneisen van NIMA

NIMA kent vier niveaus binnen de NIMA Examens, namelijk: NIMA Basiskennis, A, B en C.
De NIMA Examens worden afgenomen in vier disciplines: marketing, online marketing, sales en communicatie. Om het NIMA Diploma te behalen op A-, B- of C-niveau dien je twee modules met een voldoende af te ronden.
Bekijk om je voor te bereiden op een NIMA Examen hieronder welke eisen het examen stelt aan de kandidaten en welke literatuur wordt aanbevolen.
In de exameneisen staat alles wat je moet kennen en kunnen om het examen te kunnen doen. De literatuurlijst wordt gebruikt als basis voor het ontwikkelen van de examens maar is niet allesomvattend; de exameneisen, de leerdoelen, zijn altijd leidend en daarop wordt getoetst. Het is raadzaam om de exameneisen te bestuderen en bijbehorende informatie hierbij te zoeken (uit de aanbevolen literatuur of andere bronnen).

Ben je nog niet aan een NIMA Opleiding begonnen en heb je nog geen idee welk NIMA Diploma het best bij jou past?

Update!

Per 1 januari 2024 zijn nieuwe exameneisen van kracht voor NIMA Sales. De exameneisen uit 2021 (oude exameneisen) komen te vervallen. Vanaf 1 juli 2024 worden de NIMA Sales examens uitsluitend volgens de nieuwe exameneisen (per 2024) aangeboden.

Per 1 september 2024 worden de mondelinge examens alleen nog op locatie (Amsterdam) afgenomen, de digitale/online examens komen te vervallen.

Klik hier voor de examendata!

Overzicht exameneisen en literatuur

NIMA C

Info & offerte voor de opleiding NIMA Exameneisen aanvragen

  • Hidden