NIMA Marketingprijzen

Hiermee vieren wij het vak marketing met elkaar en belonen we de bedrijven en marketeers die écht een uitzonderlijke/bijzondere prestatie hebben geleverd en aantoonbaar verschil maken op gebied van maatschappij, economie en duurzaamheid. De NIMA Marketingprijzen worden op de NIMA Marketing Day uitgereikt. Volgend jaar op 15 juni 2023 in DeFabrique, Maarssen. Save the date! 

Quote Kirsten Andres RM, Voorzitter/directeur NIMA :Marketing is een mooi vak dat we moeten blijven vieren met de enige echt NIMA Marketingprijzen. Hoe mooi is het dan dat je jaarlijks de schijnwerpers kan richten op een bedrijf met een verdomd goed marketingteam om zo aandacht te vragen voor ons mooie vak?” 

De inzendtermijn voor de vakjury van de NIMA Marketingprijzen is gesloten. Op vrijdag 16 december maken wij de namen van de jury bekend.

Juryprocedure 

We willen graag een vakjury vormen die niet alleen een goede afspiegeling is van de maatschappij, maar ook van de verschillende generaties in het marketingvak. Divers, inclusief en een goede verdeling man-vrouw die werkzaam zijn in verschillende werkvelden (B2B, B2C) binnen marketing.

NIMA Marketingprijzen vakjury zal bestaan uit 10 juryleden en zal per categorie een juryvoorzitter hanteren: 

 • Technische voorzitter,Kirsten Andres RM, Voorzitter/ directeur NIMA 
 • Drie CMO, CEO of RM’s. (tevens juryvoorzitter per onderdeel) 
  • Jan Willem Koch RM, Managing director Hallmark Cards, voorzitter van de vakjury.
 • Drie senior professionals in marketing. 
 • Drie young professionals in marketing.

 Korte toelichting samenstelling voorzitters van de vakjury. 

De technische voorzitter (Kirsten Andres RM) zal toezicht houden op de processen en zich niet inhoudelijk mengen met de jurering. Hiermee is de technische voorzitter onpartijdig en helpt om de conclusies te formuleren, zodat de voorzitter van de vakjury (Jan Willem Koch RM) zich inhoudelijk kan mengen en kan fungeren als aanspreekpunt voor de overige juryleden. 

Juryformulieren 

Alle inzendingen worden zorgvuldig behandeld en zullen aan verschillende criteria moeten voldoen. Zo zorgen we ervoor dat de kennis van de juryleden zoveel mogelijk aansluit bij de vereiste kennis om in de categorieën tot een deskundig en onderbouwd oordeel te komen.   

Belangrijke data, selectie juryleden: 

 • 16 november start inzendingen juryformulieren. 
 •  1 december sluiting & start selectie juryleden. 
 • 16 december bekendmaking van de NIMA Marketingprijzen vakjuryleden. 

Juryproces   

Als alle nominaties binnen zijn, worden deze gezamenlijk besproken en beoordeeld door de vakjuryleden. Dit vormt de longlist. Uit deze longlist selecteert de jury 10 bedrijven. Deze top 10 wordt benaderd om een volledige case (vragenlijst + stukken) aan te leveren. De ingezonden cases vormen de basis voor de tweede jurymeeting waarbij de jury’s per categorie tot een top 3 komen. Dat is de shortlist. Deze top 3 komt pitchen tijdens de jurydag en presenteert op NIMA Marketing Day op 15 juni 2023.  

Jury meetings

De vakjuryleden zullen tijdens de jury meetings de longlist en shortlist bepalen om uiteindelijk tot een top 3 per categorie te komen. Het cruciaal dat alle juryleden beschikbaar zijn op de live dagen van de jurymeetings. De details zoals locatie en tijdstip zullen wij z.s.m. bekend maken. 

Belangrijke data 2023, jurymeetings: 

 • Donderdag 16 maart 2023, jurymeeting 1.
 • Donderdag 20 april 2023, jurymeeting 2.
 • Donderdag 11 mei 2023, jurymeeting 3. 
 • Donderdag 15 juni 2023, uitreiking van de NIMA Marketingprijzen & Lintjes.

Jurymeeting 1 – longlist bespreken en komen tot shortlist (top 10) per categorie. Aftrap met hele jury, daarna uiteen in de 3 categorieën, gezamenlijke afsluiting.   

Jurymeeting 2 – bespreken ingezonden cases (top 10) en komen tot de 3 genomineerden per categorie. Aftrap met hele jury, daarna uiteen in de 3 categorieën, gezamenlijke afsluiting.  

Jurymeeting 3 – ‘jurydag’ – alle genomineerden (top 3’s in de 3 categorieën) komen op één dag pitchen voor de voltallige jury. De jury definieert de winnaar, tweede en derde plek.   

Uitreiking – tijdens NIMA Marketing Day presenteren alle genomineerden gedurende de dag, aan het eind van de dag is de uitreiking van de NIMA Companies of the Year awards i.c.m. de NIMA lintjesregen. 

Quote Kirsten Andres RM, Voorzitter/directeur NIMA: Vier het vak mee en word jurylid! Hoe leuk is om een kijkje te krijgen in de keuken van bedrijven samen met vakgenoten? 

Vakjury NIMA Marketingprijzen 2022

Word jij ook vakjurylid?
Kirsten Andres RM, Voorzitter & directeur NIMA
Jan Willem Koch RM, Managing director Hallmark Cards
Word jij ook vakjurylid?

Meer over de NIMA Marketingprijzen

Wie gaat er vandoor met de prijs voor NIMA Company of the Year. Een primeur. Deze prijs zal voor het eerst worden uitgereikt op de NIMA Marketing Day, op 15 juni 203, in de drie volgende categorieën:

 • Groot
 • Middelgroot
 • Klein

Hou de NIMA website in de gaten voor meer informatie. Binnenkort kun je hier meer lezen over de nominaties en het aanmeldproces.

 

Support jij de NIMA Marketingprijzen?