Nieuws over marketing

Het commerciële domein omvat de vakgebieden marketing, sales en communicatie. Media zijn our middle name en er wordt dan ook veel gepubliceerd door vakgenoten en over de vakgebieden. Hieronder vind je verschillende publicaties geschreven door en voor NIMA Members, maar ook nieuws over marketing, publicaties van NIMA zelf en bijdragen van onze mediapartners.

  • Bekijk
(NIMA Podcast #2) AI for Marketing – What to do? de Redactie

In deze podcast spreken we vooral over ‘What to do with AI & Marketing’, of om het wat minder cryptisch te omschrijven: Wát is ons als marketingvak in de afgelopen anderhalf jaar overkomen, waar staan we nú en waar moeten we op letten. Wat zijn de next steps?

Lees meer
SRM en NIMA nodigen uit voor ‘NIMA B in One Hour’ de Redactie

Als je al jaren met het idee rondloopt om een NIMA-opleiding te volgen of juist nét bezig bent om rond te kijken wat je zoal zou kúnnen leren over marketing, dan is wordt dit een heel welbesteed uur.

Lees meer
(NIMA Podcast #1) AI for Marketing – What to think? de Redactie

In deze podcast spreken we vooral over ‘What to think about AI & Marketing’, of om het wat minder cryptisch te omschrijven: Wát is ons als marketingvak in de afgelopen anderhalf jaar overkomen, waar staan we nú en waar moeten we op letten. Wat zijn de next steps?

Lees meer
NIMA Business for Better – Van goed naar beter de Redactie

Marco Kuijten, Ronald Voorn, Chantal Schinkels, Felix van Hoften en Janneke Zuidhof. Vijf marketingprofessionals die allen geheel op eigen wijze een eigenwijze, kritische, maar doorgaans positieve kijk op ontwikkeling richting ‘beter’ met ons delen.

Lees meer
Ekel en Repko proeven voor NIMA TMC aan Future of Marketing Strategy de Redactie

The Future of Marketing Strategy zal vanuit twee verschillende invalshoeken worden toegelicht en besproken door twee voormalige Marketeers of the Year.

Lees meer
Nieuws van onze Register Marketeers de Redactie

Wilco Verdoold: ‘De marketeer van de toekomst is een professional in meervoudige waardecreatie’. Volgens Verdoold is de marketeer iemand die verantwoordelijkheid neemt voor zowel aandeelhouder als mens en maatschappij. Voor mij is de marketeer van de toekomst een marketeer die verantwoordelijkheid neemt voor diezelfde toekomst. Verantwoordelijk voor een duurzame economie, door waarde te creëren voor …

Lees meer
Wie was beter dan Bever? de Redactie

NIMA is op zoek naar dergelijke bedrijven en daar heb jij als marketeer waarschijnlijk veel beter zicht op dan Team NIMA in z’n ivoren torentje, dus tip onze vakjury’s!

Lees meer
Lunchwebinar De Toekomst van Marketing 5 maart – Segmenteren en Positioneren 2.0 de Redactie

NIMA gaat ook in 2024 door met de druk bezochte en gratis lunchwebinars waarin we vanuit de studio live en interactief in gesprek gaan over de marketingonderwerpen van nú. Toegankelijk voor iedereen die een beetje meer marketing en wat minder mening kan gebruiken. Samen nemen we vier keer plaats aan de grote marketingtafel met steeds …

Lees meer
Dé marketingtrend voor 2024: méér marketingtrends Lotte Berk

Er bestaan hypes, rages en trends. Nog niet zo lang geleden was ‘trendwatcher’ een eerbiedwaardig beroep waarvoor binnen het marketingvak ook veel ruimte werd ingeruimd, want tenslotte kan élke trend relevant zijn en een competitief voordeel opleveren of zelfs de kans om een heel nieuw businessmodel uit te rollen. Een trend kan ook in je …

Lees meer