NIMA B2B Marketing Event trekt volle online zalen

Dit is een bijzonder jaar, met veel uitdagingen, maar ook kansen in de B2B. Reden voor het bestuur van de NIMA B2B Community om een eigen B2B marketingevent te organiseren, dat volledig online plaatsvond.

‘Ook al verandert er veel in de wereld, op marketinggebied blijft één principe centraal staan: het draait om de klant’. Met die bezwering opende Arthur Simonetti – Marketing Director bij DSM en voorzitter van de NIMA B2B-community – afgelopen donderdag 8 oktober Hét NIMA B2B Marketingevent. Tijdens de digitale bijeenkomst kwamen verschillende topics aan bod, van leiderschap tot marketingtechnologie en van storytelling tot persoonlijke ontwikkeling. Met per topic verschillende sprekers, zoals Les Binet en Gerard Kemkers. En véél gepokte en gemazelde B2B marketeers uit Nederland.

Het evenement mag met recht een groots succes worden genoemd. De voorlopige enquêteresultaten wijzen uit dat het gemiddeld werd gewaardeerd met een 8.12, liefst 94 procent vond het online event gebruiksvriendelijk, 88% vond het een geschikte vorm en 94% vond dat er voldoende interactiemogelijkheden waren, onder meer omdat de deelnemers drie ‘online netwerk-blind-dates’ voorgeschoteld kregen. Later deze week volgt op Marketingfacts een – uitgebreide – samenvatting met daarin de belangrijkste lessen, opgetekend door één van de organisatoren uit de B2B Marketing-divisie van NIMA; Rik ten Wolde van AFAS Software. Uit zijn verslag:  ‘Ja, natuurlijk mis je op zo’n dag de energie van een live-evenement, maar voor de kijker met de toewijding om een middag in je scherm te investeren waren er mooie lessen te ontdekken. En eerlijk is eerlijk: we hebben er alles aan gedaan om dat échte gevoel te creëren. Een live lobby waar je verwelkomd wordt, live interactie met alle sprekers tijdens de sessies via een chat en netwerk-blind-dates om vakgenoten tegen te komen.’