7 tips voor productief, professioneel en ‘on brand’ videobellen

 

Het coronavirus dwingt ons om in rap tempo creatief om te gaan met online werken: het dagelijkse werk, conference calls, presentaties en events vinden zoveel mogelijk digitaal plaats. Maar hoe voer je video conference calls vanuit huis op een manier die je merk uitdraagt en ondersteunt? In deze blog deel ik zeven tips voor professioneel, effectief en ‘on-brand’ videobellen.

Of het nu gaat om een meeting met je team of, een overleg met belangrijke stakeholders of een online event, hoe doe je dat zo goed mogelijk? Allereerst is het belangrijk jezelf de vraag te stellen: welke factoren hebben een negatief effect op het merk dat ik vertegenwoordig en wat moet ik doen om het merk nog meer te laten stralen?

1. Strakke planning en goede voorbereiding

Net als fysiek vergaderen kan een online meeting soms alle kanten op gaan waardoor je tijd niet efficiënt en effectief wordt benut. We herkennen vast allemaal de ‘chaos’ van de afgelopen week waarin velen van ons van call naar call gingen. Aangezien jouw tijd – net als die van je collega’s en klanten – schaars is, kan het ergernissen oproepen wanneer er geen goede planning is.

Lees dit artikel op