9 trends en ontwikkelingen voor content marketing in 2022

Bij content marketing gaat het nog steeds om kwaliteit boven kwantiteit, maar het aantal kanalen en de mogelijkheden voor je contentdistributie zijn de afgelopen jaren steeds groter geworden. Waar kun je dan het beste op inzetten als marketeer? In dit blog vertel ik je alles over waarom de trends en ontwikkelingen als influencer marketing, videoplatformen, inbound marketing, AI & AR en de Cookieless Era niet mogen ontbreken in je contentstrategie voor 2022.

Terugblik op de ontwikkelingen in 2021    

Het is eerst tijd voor een korte terugblik. De meeste content marketingtrends houden namelijk wel langer aan dan één jaar en zijn daarom belangrijk om niet te vergeten.

  • In 2021, het jaar waarin veel fysieke evenementen niet door konden gaan, vonden content marketeers een oplossing in livestreams, video en webinars. Met deze mogelijkheden kwam er ruimte vrij voor creativiteit en konden bedrijven een Q&A houden, dieper op een onderwerp ingaan en allerlei vormen van interactie aangaan met een breed of juist heel specifiek publiek.
  • Daarnaast werd data steeds meer gebruikt om contentstrategieën te onderbouwen. Dus niet alleen content creëren over onderwerpen die jij leuk vindt, maar de focus leggen op wat jouw (potentiële) klanten nou écht willen lezen, zien, horen en ervaren. Data driven content dus. Duik hier in 2022 vol overgave en commitment in, en realiseer zo meer relevantie en echt onderscheidend vermogen.
  • Greenwashing, loze beloftes en onoprechtheid waren het afgelopen jaar not done. Consumenten hebben het snel door wanneer je verhaal niet zuiver is. Ondernemers die op hun website claimen dat ze één boom planten bij elke aankoop, maar vervolgens goedkope troep voor een hogere prijs doorverkopen, zonder ook maar een boom in de aarde te hebben geplant… Daar trappen we niet meer in. Wees in je communicatie dus altijd eerlijk en oprecht. En mocht je een fout maken, wees niet bang om dat toe te geven. Dat levert je juist veel meer waardering op dan wanneer je het in de doofpot stopt.

Dit artikel is geschreven door Amber Swier en verscheen eerder op