Adblockers: wat hebben marketeers er aan?

Adblockers zijn een uitkomst voor consumenten. Tegelijkerlijk maken ze het werk van marketeers een stuk lastiger. Maar is dat wel zo erg? Het gebruik van adblockers neemt elk jaar toe. 27 procent van de Nederlanders gebruikt een adblocker zodat ze minder online advertenties te zien krijgen. Ik vind het trouwens opvallend dat op mobiele devices slechts 11 procent een adblocker gebruikt, maar dat terzijde.

Deze toename kun je als vervelend ervaren, met name als je marketeer bent. Logisch, want die adblockers maken het een stuk lastiger om jouw doelgroep te bereiken. Maar de cijfers zijn nog niet desastreus. Nog steeds krijgt 73 procent gewoon alle advertenties te zien. Als ze tenminste geen Google Chrome gebruiken. Toch kunnen we de adblocker niet negeren.

Deze toename in gebruik geeft een waardevol signaal af. Een signaal vanuit de consument. Ze zijn die irritante advertenties beu, wat een logisch gevolg is van een jarenlange overkill aan online advertenties.

Dit kunnen we niet negeren. Volgens mij is het dan ook de hoogste tijd voor nieuwe manieren van adverteren die beter aansluiten bij de belevingswereld van de doelgroep.

Lees dit artikel op  

Marketingfacts is een gezamenlijke onderneming van NIMA en BBP Media