Afleggen NIMA Examen flexibel te plannen met nieuwe digitale toetslocatie

diploma, uitreiking, marketing, communicatie, sales

NIMA gaat vanaf 1 september 2018 voor zijn examens logistiek samenwerken met Lamark, dat een landelijk dekkend netwerk aan digitale toetslocaties biedt. NIMA examineert al jaren digitaal maar wil de examens nog meer flexibiliseren, zodat iedereen examen kan doen op een moment en plaats naar keuze.

Met het landelijke dekkend netwerk aan digitale toetslocaties, is dit nu ook mogelijk voor de NIMA-examenkandidaten. NIMA start eerst met de flexibilisering van de digitale examens NIMA Basiskennis en NIMA A en NIMA A1 en NIMA B1 Sales. De digitalisering van de NIMA B examens zullen daarop volgen. NIMA streeft ernaar om op korte termijn al zijn examens op flexibele wijze aan te bieden via een fijnvertakt netwerk van toetslocaties. Jaarlijks doen ongeveer 3000 mensen examen voor NIMA Basis, A, B of C.

Lamark levert logistieke diensten aan examenbureaus. Een landelijk dekkend netwerk van testcenters maakt het voor examenkandidaten mogelijk hun examen af te nemen op een datum en tijd die hen het beste uitkomt. Het bedrijf is een onafhankelijke partij die niet gebonden is aan een opleidingsinstituut.