Bezoek met NIMA de Gulpener Brouwerij (mét overnachting)

In de serie marketing-lovebrands waar je niet snel over de vloer komt, maar wellicht wél heel graag eens een kijkje neemt, heeft NIMA Zuid een uniek marketing-arrangement in elkaar gesleuteld dat zowel inhoudelijke verdieping, als een uniek kijkje in de keuken biedt. Letterlijk, want voor wie de verleiding niet kan weerstaan en zich wil laven aan de insights van ‘s lands meest bijzondere zelfstandige brouwerij staat na het bedrijfsbezoek een gastronomisch hoogstandje op de planning met als ad on de mogelijkheid van een overnachting op steenworp afstand.

NIMA’s Regiocommunity Zuid heeft een reputatie op het gebied van bijzondere marketing site visits, maar dit wordt er op 27 juni één om in te lijsten en is een buitenkansje voor wie verdieping zoekt met een frisse afdronk: Gulpener Bierbrouwerij BV is een zelfstandige familiebrouwerij uit Gulpen in Zuid-Limburg en mag met enig recht zowel kneiterinnovatief als zeer traditioneel worden genoemd, waar maatschappelijk verantwoord ondernemen bepaald geen loze ambitie is. Recent heeft Gulpener een B Corp-certificering ontvangen, een erkenning voor bedrijven die niet alleen winst nastreven, maar ook sociale en milieu doelstellingen. Deze reis naar duurzaamheid gaat niet alleen over het verminderen van de ecologische voetafdrukken. Het gaat ook over het behouden van traditioneel vakmanschap en het verwezenlijken van een ‘meest duurzame droom’, met allerlei fascinerende zijpaden zoals verrassende samenwerkingsverbanden met ‘concurrerende’ ambachtelijke brouwers, de status van hofleverancier voor succesvolle speciaalbieren van Lidl en natuurlijk de geschiedenis van een familie met een missie.

Tijdens deze NIMA Zuid bijeenkomst ontdek je hoe Gulpener met passie voor bier en respect voor de omgeving het duurzaamste brouwhuis van Europa heeft opgebouwd. In 2030 wil het bedrijf volledig vrij zijn van fossiele brandstoffen. Deelnemers mogen een exclusieve rondleiding door de brouwerij verwachten, waar je van dichtbij kunt zien hoe Gulpener zijn duurzame visie in de praktijk brengt. Zuid sluit de dag af met een brouwersdiner in het Gulpener Brouwlokaal, waar je kunt genieten van de smaakvolle bieren en de warme sfeer van deze bijzondere brouwerij.

Maar er is meer: Om er ook nog voor te zorgen dat iedereen tijdens het diner optimaal kan genieten van een Gulpener biertje, is er een uitbreiding op het programma gemaakt. Na het diner bieden we een comfortabele overnachting met ontbijt aan. De volgende ochtend start de dag met enkele inspirerende rondetafelsessies, waar deelnemers marketingdilemma’s kunnen bespreken en nieuwe inzichten kunnen delen.

De site visit aan dit bijzondere bedrijf, al dan niet met overnachting, kan worden bijgewoond door NIMA-leden en niet leden. Meer over de site vistit en het diner lees je hier, daar kun je uiteraard ook registreren wanneer je deel wilt nemen. Wie aansluitend graag een overnachting boekt en deel wil nemen aan het ochtendprogramma kan hier meer informatie vinden of inschrijven.