(Blogpost Ronald Voorn RM) Hoe kun je met communicatie het gedrag beïnvloeden?

Wat heb je wanneer aan advertising, nudging, boosting, rational overrides, evaluative conditioning en het mere exposure-effect? Een poging om het veld – we noemen het dan maar ‘Gedragscommunicatie’ – in kaart te brengen en van een overzichtsmodel te voorzien.

Deze week realiseerde ik me ineens dat ik volgend jaar alweer veertig jaar, vanuit diverse perspectieven, bezig ben met het vakmatig gebruiken van communicatie om, in allerlei landen, met name voor merken gedrag te beïnvloeden. En dat ik de laatste tijd, sinds ik weer terug ben in Nederland, de behoefte voel aan een soort van totaaloverzicht van dit mooie vakgebied dat verder gaat dan wat er op dit moment in Nederland wordt begrepen onder het woord communicatie. In mijn opvatting geldt dan dat als we al aanvaarden dat ook geencommunicatie al communicatie kan betekenen, eigenlijk alles communicatie kan zijn.

Lees deze blogpost van Ronald Voorn op  

Marketingfacts is een gezamenlijke onderneming van NIMA en BBP Media. Idee over eenmalig of geregeld meeschrijven? Mail de redactie