Carhartt, Feyenoord en Chocomel bij eerste namen NIMA Marketing Day 24

De lente is aanstaande en dat betekent dat we nog precies één seizoen verwijderd zijn van de achtste NIMA Marketing Day. Deze week zijn ook de eerste namen bekend geworden van bijzondere marketingbedrijven die bijzondere marketingverhalen komen vertellen op de langste en mooiste marketingdag van het jaar, al valt die een weekje eerder dan voorgaande jaren weleens het geval was. Plaats van handeling is dezelfde. Op 13 juni verwacht de organisatie van NMD rond de 1500 vakgenoten in De Fabrique in Utrecht. 

Het concept van NMD blijft ongewijzigd en leunt op het idee dat marketeers die werkzaam zijn in het bedrijfsleven komen vertellen over hun praktijk en de lessen die ze hebben geleerd doorgeven aan collega-marketingprofessionals. Dat alles gebeurt in een soort ‘all you can eat’-setting met meerdere zalen en podia, waarbij per tijdslot steeds keuze kan worden gemaakt tussen praktijkverhalen met verschillende subonderwerpen die het marketingvak momenteel kleur geven. Naast bovengenoemde organisaties hebben ook de marketeers van watersportbedrijf Vetus, Boerenbed, Jean Bâton, ABN Amro, Museum Rembrandthuis en KWF hun medewerking inmiddels toegezegd. In totaal wordt de line-up komende weken en maanden aangevuld tot ruim 70 presentaties, waaronder de cases van de genomineerden voor de NIMA Marketing Company of the Year Jaarprijzen. Het programma van de dag begint en eindigt als gebruikelijk in de grote Copraloods voor een aantal plenaire sessies, de bekendmaking van de winnaars van de jaarprijzen, waarna de dag wordt afgesloten met een glas fris of een biertje/wijntje op het centrale terrein.

Kaarten voor NMD zijn te koop via de site van het event, waar ook de programmering dagelijks wordt aangevuld (met onder meer bovenstaande namen). Toegang tot het event is inbegrepen in het lidmaatschap voor leden van de beroepsvereniging NIMA (vanaf red memberships) maar let op, want het aantal uit te geven kaarten is niet onbeperkt vanwege de maximumcapaciteit van de locatie. Alle NIMA-leden die recht hebben op een toegangsbewijs hebben daarover een mail ontvangen. Wie beslist van plan is om aan te sluiten op 13 juni doet er goed aan nu haar of zijn kaart veilig te stellen.

NMD is in het afgelopen decennium uitgegroeid tot het grootste live event over marketing in Nederland. Op de NIMA Marketing Day komen de meest vooraanstaande marketeers, thought leaders en experts samen om hun idee van de nieuwste trends en ontwikkelingen in het marketingvak te delen. Of je nu een doorgewinterde professional bent of aan het begin van je marketingcarrière staat, de dag biedt voor ieder wat wils.

Fotocredit: Dwain Olsem