Marketeers beschouwen marketing als essentiële functie om het verschil te maken bij het beuken op de korte- en langetermijneffecten van covid. De pandemie bedreigt veel organisaties in hun voortbestaan, maar als ‘driver of change and opportunity’ zijn het vooral de marketeers die geacht worden snel met oplossingen en ideeën te komen. Dat leidt opvallend genoeg tot een zeker optimisme over het vak.

Als marketeers al bij de pakken neer gaan zitten, hoe moeten we de rest van de wereld dan uit de depressie trekken? Dat was veelal de teneur van de blogs, meningen, opinies en columns die we sinds afgelopen maart over elkaar heen stortten in een poging de moed erin te houden. Recent onderzoek onder marketeers wijst nu ook uit dat de vakgenoten er zin in hebben. Het mes moet in de uitgaven en marketing accountability wordt belangrijker dan ooit gevonden, maar voor het vak zelf breken misschien wel prachtige tijden aan.

Onderzoeken naar trends in marketing zijn uiteraard vooral interessant voor bedrijven, adviseurs, dienstverleners de zich richten op de marketeer zelf. En dat is nogal een industrie uiteraard, maar als vakblog en beroepsorganisatie loeren we ook graag mee. Komende maand komt NIMA zelf met een onderzoek, uitgevoerd in samenwerking met DVJ en DPG naar de stand van de marketingstaat. In aanloop daarnaartoe lazen we mee met een onderzoek dat redelijk in lijn ligt met onze eigen opzet. Interessant, omdat de uitkomsten vers zijn en opgehaald ná de grootste klap van covid, die afgelopen maart tot mei tot redelijk paniekerige reacties leidde.

Lees deze blogpost op