Deze bedrijven zijn de beste Marketing Transformers

De laatste genomineerde bedrijven die in aanmerking komen voor een Dutch Marketing Award zijn bekendgemaakt, meer specifiek die in de categorie Marketing Transformer of the Year. Deze award zet marketingorganisaties in de spotlight, die aantoonbaar succesvol een marketingtransformatietraject hebben ondergaan óf daar nog middenin zitten en kunnen aantonen dat er een succesvolle transformatie gaande is.

De Transformer of the Year is een relatief nieuwe marketingprijs. Bergman Clinics was in 2019 de eerste organisatie die een Transformer Award in ontvangst mocht nemen.

Over ruim een maand zullen in Amsterdam de winnaars worden bekendgemaakt van de Dutch Marketing Awards 2020. Deze prijzen in 7 categorieën worden gezien als de belangrijkste die er te winnen zijn in het marketingvak, omdat ze worden toegewezen op basis van de hele marketingstrategie. De awards worden op 26 maart uitgereikt in het Koninklijk Instituut voor de Tropen. Hier vind je informatie over het programma en het reserveren van tickets. NIMA Members profiteren van exclusieve korting en betalen voor een avondvullend programma met héle goede catering €139 ipv €159.

Cultuur
Met de bekendmaking van de genomineerden voor de Transformer of the Year is de hele lijst genomineerde bedrijven en personen bekend geworden. Klik hier voor een volledig overzicht. Volgens juryvoorzitter van deze prijs Philip Kok RM waren er in de categorie Marketing Transformers  aanzienlijk meer en sterkere cases. Kok: ‘De jury had moeite om een keuze te maken voor de top 5, maar die staat nu als een huis. Allemaal cases die duidelijk aantonen dat de juiste combinatie van transformatie, marketing , cultuur en de businessdoelstellingen in alle gevallen leiden tot groei en een zeer sterke of zelfs vormende positie in de categorie. We kijken ook erg uit naar de live presentaties van de top 5-merken’.

Genomineerd voor Marketing Transformer of the Year zijn

  • Auping
  • Nederlandse Loterij
  • Picnic
  • Vegetarische Slager
  • Young Capital

Organisaties zijn voortdurend in transitie onder invloed van gedragsverandering en nieuwe technologie. De marketingdiscipline speelt daarbij een grote rol. Het is hun taak om waarde te regisseren en daarmee impact te maken voor alle stakeholders. Innovatie, digitalisering en purpose staan hoog op de agenda. De CMO werkt samen met de CEO, CIO en CFO, de interne organisatie, klanten en externe partners, zodat de diverse silo’s binnen en buiten de organisatie geslecht worden. De optelsom van marketingvisie, executiekracht en innovatie-snelheid bepaalt hoe sterk en consistent de organisatie wordt ervaren in de journeys van alle stakeholders. Alleen dan overleef je als organisatie en merk in deze tumultueuze wereld van marketing en technologie.