DMEXCO 2018: zeven takeaways voor elke marketeer

Afgelopen week stond ik op DMEXCO, de grootste technologiebeurs voor marketeers in Europa. In een volle Koelnmesse konden beursbezoekers zich laten inspireren door de nieuwste vindingen van techneuten en de laatste inzichten van marketinggoeroes. In zo’n omgeving kan ik het niet nalaten om ondanks mijn drukke schema als standhouder even een ronde langs de velden te maken. Wat zijn de belangrijkste takeaways van deze belangrijke vakbeurs?

1. Zoeken met beeld: the next big thing

Een bezoekje aan de Google-stand staat steevast op het programma op DMEXCO. Afgelopen zomer liet Google al zien heel ver te zijn met spraakinterfaces en zelfs robots telefoongesprekken te laten voeren. Op de beurs lag de nadruk echter op image-search, een andere zoektak die een razendsnelle ontwikkeling doormaakt.

Met name de Google Lens-app maakte op mij indruk. Je kan de camera van je telefoon op voorwerpen richten en Google Lens zoekt vervolgens op basis van het plaatje achtergrondinformatie, een interactieve ervaring (ze konden Vincent van Gogh uit zijn zelfportret laten kruipen), een website waar je het product kan kopen of vergelijkbare artikelen die je kan kopen in de webshop. Erg krachtige technologie die Google mijns inziens direct laat concurreren met winkeliers in de winkelstraat.

2. Telecompartijen stappen in VR-content

Lees het hele artikel door op 

Marketingfacts is een gezamenlijke onderneming van NIMA en BBP Media