1 Grand Prix, 1 Member Award, 14 gouden, 33 zilveren en 52 bronzen awards zijn woensdag 29 september uitgereikt in Amaze Amsterdam tijdens de Dutch Creativity Awards 2021. Van 950 inzendingen naar 207 finalisten werden uiteindelijk winnaars in 8 disciplines gekozen.

Op de vernieuwde Digital Awards Gallery staan alle winnaars en finalisten van de Dutch Creativity Awards 2021 waar onder andere feedback van de jury voor elk afzonderlijk project te vinden is. In bijgevoegde pdf staan ook alle winnaars op een rij.

Grand Prix en ADCN Members Award
De Grand Prix ging naar Sweet Solution, een creatie van Tony’s Chocolonely en Herc. Het werk werd volgens het juryrapport gekozen ‘omdat het merk hiermee hun doelstelling naar een hoger niveau heeft getild.’ De jury was onder de indruk van de dapperheid en het vermogen de consument in te zetten tegen de Big Choco. De gedurfde zet versterkt volgens de jury de positie van Tony’s Chocolonely als disrupter.

Discipline Society – creativiteit die positief bijdraagt aan de maatschappij – bracht in totaal 12 winnaars op en het aantal inzendingen was dit jaar verdrievoudigd. De ADCN Members Award werd in deze nieuwe discipline uitgereikt aan Adidas voor Watch Us Move, een creatie van TBWA\Neboko. In andere nieuwe disciplines Culture en Business werden ieder twee winnaars gekozen.

Over de gehele linie werden dit jaar door de jury’s meer awards dan gebruikelijk uitgereikt, met hogere prijzen. Zo zijn er meer zilver en goud uitgedeeld aan de winnaars dan voorgaande jaren.

Soraya Odendaal, Awards & Operations Director van ADCN: ‘Dit laat zien dat na een tijd van crisis en complexiteit voor creatieve professionals de industrie flexibiliteit heeft getoond en er uitzonderlijk veel kwalitatief werk is gemaakt. Er is meer focus geweest, wat een positief effect heeft gehad op het creëren van essentiële projecten. Ons streven is dat een discipline als Society niet hoeft te bestaan, en dit vanzelfsprekend terugkomt in al het creatief werk. Maar voor nu zijn de eerste stappen gezet. Er is nog veel behoefte aan uitleg, learnings en nieuwe voorbeelden over hoe we dit verder kunnen brengen om zo een maatschappij te creëren die 10% creatiever is.’

Om creatieven na lange tijd bij elkaar te kunnen brengen, organiseert ADCN het Dutch Creativity Festival op 25 en 26 november 2021 in The Student Hotel aan de Wibautstraat in Amsterdam. Gedurende de twee festivaldagen kunnen bezoekers deelnemen aan innovatieve labs, inspirerende masterclasses en intieme slaapkamersessies met de mensen die in 2021 en ver daarna de creatieve agenda bepalen. Het leert bezoekers hoe je impact kan maken met creativiteit, hoe het beste creatieve werk tot stand komt en hoe je als creatieve professional, creatief team of bedrijf kan groeien.

Dit artikel verscheen eerder op