Een vereniging bínnen de NIMA-organisatie vormen de 40 top-marketingbedrijven die zich hebben aangesloten bij de NIMA Top Marketing Club. Het zijn stuk voor stuk organisaties waar marketing een hoofdrol opeist en waar kennis en kunde het verschil maakt. NIMA ondersteunt deze bedrijven bij de ontwikkeling van marketingkennis, het opdoen van inspiratie en faciliteert het kennisnetwerk dat de TMC Members hebben opgebouwd.

Door te stellen dat deze organisaties en hun marketeers in functie de ‘Champions League’ uitmaken van het vak, doen we anderen tekort, maar dat hier serieus over marketing en hun rol bij innovatie wordt nagedacht, moge duidelijk zijn. De TMC-bijeenkomsten steken steeds in op drie niveaus: directie, management en specialisten/(young) professionals, desgewenst in de vorm van maatwerk. Veel van de activiteiten die door Team NIMA specifiek voor deze marketingorganisaties worden georganiseerd, vinden plaats in de beslotenheid van de club. Anderzijds: Be good and tell it, dus voor één keer een overzicht van een jaar rond Marketing aan de Top:

NIMA Top Marketing Club 2018

11 januari: Inspiratiesessie bij VodafoneZiggo ‘Future Trends in Marketing’ met trendwatcher en auteur Mabel Nummerdor. De deelnemers van Vodafone trapten af met 1-minuut-pitches over de sessies die zij in 2017 bij NIMA hadden gevolgd. Vervolgens werd een haakje gemaakt naar de future-trends in marketing als input voor te volgen NIMA-events in 2018.

8 mei: TMC Marketing Executive Board, gehost door RAI Amsterdam met deelnemers vanuit BSH, RAI Amsterdam, ING, PostNL, VodafoneZiggo met een case van PostNL.

4 juni: Incompanytraining bij AMEX over Storytelling, Digital Marketing en Persoonlijke Effectiviteit met Gijsbregt Vijn en Jocelyn Rebbens.

7 juni: TMC Marketing Executive Diner bij Miele met spreker René Repko (Action) over Business Transformation en Patricia Slootjes (Miele). 

21 juni: NIMA Marketing Day met deelname van TMC Marketingdirecteuren aan het CMO Breakfast en programmabijdragen van onder meer TMC Members SNS, Kantar, VGZ, Aegon, IBM, Achmea, Univé, Hallmark en Univé.

28 juni: Career Booster-event bij Bidfood met runner up Marketeer of the Year Anouk Beeren die onder meer over haar eigen loopbaan vertelde aan een groep van zo’n twintig Career Booster-koppels, waaronder een groot aantal young marketingprofs uit de Top Marketing Club-organisaties. Register Marketeer, mentor en marketingdocent Pepijn Schoenmaker vertelde over zijn ervaring met de bijzondere waarde van ‘jonkies voor de organisatie’.

11 september: TMC Marketing Executive Board, gehost door Microsoft op Schiphol. Ditmaal werden door NIMA cases op tafel gelegd en besproken met deelnemers van onder meer AFAS Software, Aegon, Schaal+, HMSHost en Ronald Voorn. Eén van de besproken thema’s was ‘de inrichting van de ideale marketingorganisatie met een team van specialisten of generalisten’.

27 september: TMC Management Journey voor marketingmanagers in samenwerking met IBM: Is de nieuwe magie van marketing een duo van mens en machine? Een interactieve sessie met Evita Stoop en Arthur Oudendijk van IBM.

11 oktober: Een exclusieve TMC CMO Deepdive bij IBM tijdens Think Amsterdam, waarbij de stand van zaken rond AI werd gerelateerd aan ervaring die IBM opdeed in onder meer Formule 1-racing en de optimalisatie van real time data.

18 oktober: Inspiratiesessie bij Aegon over Future Trends in Marketing i.s.m. Mabel Nummerdor.

15 november: Inspiratiesessie bij VGZ over Productmanagement met medewerking van product development en productmarketing-expert Margot Paap SMP.

27 november: Marketing Executive Board gehost door Marketingfacts met deelnemers van Kamer van Koophandel, Schaal+, Robeco, VodafoneZiggo, Tempo-Team en BBP Media met een case vanuit Kamer van Koophandel.

10 december: Incompanytraining bij VGZ over ‘Target- en datadriven marketing’ in samenwerking met voormalig Marketeer of the Year Erik van Engelen (voorheen Eneco, momenteel CEO a.i. bij Dierenpark Emmen).

13 december: Incompanytraining over Hospitality bij Tribes.

Het account team van de NIMA Top Marketing Club levert vaste programmaonderdelen, maar ook maatwerk als dat past of gewenst is. Klik hier voor meer informatie over het Top Marketing Club-membership en -programma.