Een kleine terugblik van NIMA Marketing Day 2023 

  NIMA Marketing Day 2023 was een denderend succes! Meer dan 1500 marketing specialisten kwamen samen op een zonovergoten dag in de Fabrique in Utrecht voor de zevende editie van dit evenement. Het was een dag vol inspiratie, met muzikale keynotes die de toon zetten voor een dag vol energie en inzichten.

  We trapten af met een muzikale reis, geleid door Richard de Hoop die ons allen liet ‘jammen’ met zijn unieke muzikale model. Dit werd gevolgd door een diepgaande sessie door Willemijn van Hussen en Glenn de Randamie (Typhoon) over de kracht van muziek, doorspekt met humor en boeiende voorbeelden.
   
  Het programma was gevuld met een breed scala aan onderwerpen tijdens de zes parallel rondes. Van Kruidvat’s transformatie van prijsvechter naar geliefd merk, tot Koopmans die benadrukte hoe cruciaal consistentie is voor merksucces. We leerden ook over de grensverleggende rol van Artificial Intelligence in marketing met Perfect Dubs, en hoe het essentieel is om ermee te experimenteren.
   
  Maar niet alles gaat goed… zo vertelde Unox dat een product van hun is geflopt. De learning die hieruit kwam is: kies voor gedegen marktonderzoek en kleinschalige pilot. Behoud je tone of voice van je merk. Dit sluit dan ook goed aan op wat we hebben gehoord uit de presentatie van Multiscope: ‘onderzoek kan als parachute dienen voor nieuwe producten of diensten’. 
   
  Eén van de hoogtepunten was de keynote van Peeter Verlegh over merkactivisme, waarbij hij wetenschappelijk onderzoek gebruikte om dit complexe onderwerp te doorgronden.
   
  Naast de inspirerende presentaties en sessies, was er ook een feestelijke afsluiting met de uitreiking van de NIMA Marketing Company of the Year Awards 2022. Proficiat aan de winnaars: Bever (Large), DVJ Insights (Medium), en Wastecraft (Small)!
   
  We zien je graag op de volgende NIMA Marketing Day!