De NIMA Top Marketing Club heeft twee bijzondere marketeers weten te strikken voor het Marketing Executive Diner van 2024, dat in maart zal plaatsvinden in het Space Expo in Noordwijk. De centrale thematiek van de avond hangt samen met de inspirerende omgeving: The Future of Marketing Strategy zal vanuit twee verschillende invalshoeken worden toegelicht en besproken door twee voormalige Marketeers of the Year. Suzanne Ekel werd gekozen tot Nederlands Beste Marketeer in 2001, René Repko was het in 2008.

Het jaarlijkse TMC CMO Diner heeft een reputatie. Na bijvoorbeeld Byron Sharp, ex CMO Red Bull Huib van Bockel en destijds IKEA’s Jeroen Hubert heeft de NIMA Top Marketing Club ditmaal Suzanne Ekel en René Repko bereid gevonden om vanuit hun ruime praktijkervaring insights te delen en in gesprek te gaan met de aanwezige CMO’s van de Top Marketing Club. Twee marketingdenkers die vanuit het vak een brede visie en vooruitziende blik ontwikkelden.

Suzanne Ekel is Programmamanager Menswaardige Economie/MT-lid bij de Goldschmeding Foundation; een filantropisch vermogensfonds, dat werkt aan een betere wereld vanuit de overtuiging dat we er allemaal baat bij hebben als we meer naar elkaar omkijken. Ze raakte in één keer bekend in de marketingwereld toen ze als European Branding Director bij de succesvolle vacaturesite Monsterboard werd aangewezen als Beste Marketeer van Nederland. Dat was begin deze eeuw, waarna een lange en uitzonderlijk succesvolle marketingloopbaan volgde langs grote merken als Greetz, Hudson en Twitter. Sinds 2020 is ze verantwoordelijk voor strategie, impact, budget en partnerships voor de Goldschemeding Foundation. Haar impactdoelstelling luidt: ‘een samenleving waarin óók het belang van de ander is verankerd in ons economisch handelen.’ Ze zal The Future of Marketing Strategy onder meer in verband brengen met een kritische én positieve blik op economisch onderwijs, leiderschap en strategie.

Voormalig Marketeer of the Year René Repko stond als marketing-eindverantwoordelijke aan het roer van een aantal iconische Nederlandse retailmerken. Hij zal business transformation én inspiration behandelen via een cases, met nadruk op retailmarketing en formule-innovatie. Niet alleen aan de hand van ‘zijn eigen’ strategische ervaringscases als HEMA, Sligro, Rituals, Action en State of Art, maar ook aan de hand van verbazing en verwondering over marketing in alles; strategie en uitvoering. Bij zijn presentatie zal ‘bravery’ een belangrijke rol spelen: moed, lef, dapperheid, gogme. Repko maakt daarin snelle wisselingen tussen marketing epicness en Hollandse of Zeeuwse nuchterheid.

Binnen het programma van de Top Marketing Club valt ieder jaar een CMO-event. De marketingbestuurders – de CMO’s – krijgen daarbij in de regel een échte marketingprominent gepresenteerd of een vooraanstaande wetenschapper die zijn of haar insights deelt op het terrein van organisatie- of bestuurskunde, dan wel een marketingwetenschapper die de heersende theorieën over marketing verandert. Meer weten over (aansluiten bij) de Top Marketing Club? Hier lees je meer over het programma en de inhoud.

(foto credits: Pexel/Yuting Gao)