Erasmus Universiteit en NIMA starten Post-Master Marketing Leadership

Career writing

Het Erasmus Marketing Institute en NIMA hebben de handen ineengeslagen om het beste van 2 werelden te kunnen bieden op het gebied van marketing kennis: de wetenschappelijke theorie èn de best practices uit de praktijk. In dit Post-Master Marketing programma, dat 18 maanden duurt, krijg je een zeer complete en relevante marketing- en business development opleiding aangeboden van inspirerende docenten van de Erasmus Universiteit, naast zeer ervaren marketeers werkzaam bij toonaangevende bedrijven.

Na afloop van deze opleiding beschik je over de beste bagage om door te stromen naar een zware marketingbaan waarin je als teamleider het verschil gaat maken en gaat bijdragen aan de ambitieuze doelstellingen van het bedrijf.

 

Doelgroep
WO afgestudeerden met een marketing afstudeerrichting of –werkveld met minimaal 5 jaar werkervaring

Jouw ambitie
Ambieer jij een zware marketingbaan en het aansturen van teams die alle marketing disciplines beslaan, zoals (digitale) strategie, merkmanagement, innovatie, communicatie (on- en offline)? Wij bieden geen losse modules, maar een zeer gedegen integrale marketing opleiding die jou gaat helpen om die uitdagende marketingbaan te bemachtigen. We bieden alle relevante en actuele vakinhoudelijke kennis, leiderschap skills en andere relevante vaardigheden.

Opzet
Deze Post-Master duurt 18 maanden en is verdeeld in 16 modules. Elke maand wordt er een module gegeven (uitgezonderd vakantieperiodes). De modules duren één dag, van 9:30 tot 16:30 en vinden afwisselend plaats op de campus van de Erasmus Universiteit in Rotterdam of bij één van onze partners elders in het land.
Vooraf aan elke lesdag wordt van deelnemers verwacht dat zij zich voorbereiden door het bestuderen van artikelen en/of het bekijken van korte video-colleges met inleiding en achtergrond op de theorie. Tijdens de lesdagen ligt de nadruk op interactie en toepassing van de theorie en cases. Na een module gaan deelnemers steeds zelf aan de slag hun eigen werkomgeving met een uitdagende opdracht om praktische ervaring op te doen met de nieuwe theorie.

Programma

Tijdens dit programma komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Business Model Innovation
  • (Digital) Marketing Strategy
  • Marketing Finance (Finance voor non-financials)
  • Merk positionering en merk management
  • Competitive intelligence
  • Contentmarketing en social media strategie
  • Pricing
  • Intro Data Science en Artificial Intelligence
  • Neuromarketing
  • Management skills & inspirerend leiderschap

Een volledige lijst van de modules is te vinden in de brochure van dit programma.

Na afloop van de opleiding
Deze opleiding biedt marketing verdieping en inspirerende praktijkcases, waardoor deelnemers zichzelf sterk kunnen ontwikkelen op alle vlakken van marketing en business development – zowel praktisch als theoretisch. Daarnaast kunnen deelnemers hun zakelijke netwerk vergroten tijdens deze opleiding.

Na afloop van de opleiding zijn deelnemers automatisch lid van het Nima, waardoor zij zich na de opleiding kunnen blijven ontwikkelen door middel van masterclasses van deze organisatie. Daarnaast ontvangen deelnemers na afronding van het programma een getuigschrift van de Erasmus Universiteit ism Nima en de Europees erkende titel: Senior Marketing Professional.

Docenten
De colleges worden afwisselend gegeven door docenten van de Erasmus Universiteit en van het Nima. De docenten van de Erasmus Universiteit zijn ervaren hoogleraren en academici van zowel Erasmus School of Economics als Rotterdam School of Management. Zij zullen hun theoretische expertise combineren met leerzame en inspirerende cases. Docenten van het Nima zijn toonaangevende marketeers en business managers. Naast hun uitgebreide praktijkkennis hebben ze over ruime ervaring met het lesgeven aan professionals.

Data
Het programma zal starten op 15 januari 2021 en vervolgens is er maandelijks een module (de vakantieperiode uitgezonderd). De laatste module vindt plaats op 10 juni 2022. De precieze datum van iedere collegedag is te vinden in de brochure.

Kosten
€19.900 voor de gehele opleiding (duur: 18 mnd)

Contact
Voor vragen over dit Post-Master programma kun je mailen naar erasmusmarketinginstitute@ese.eur.nl. De opleidingsbrochure vind je hier. Een link naar de inschrijfpagina vindt je hier