EX = CX²: Het verband tussen Employee en Customer Experience

Een strategische benadering van de Employee Experience is van essentieel belang voor merken die uitblinken in Customer Experience, zo blijkt uit nieuw onderzoek van Marketing Week, Zone en Cognizant.

Het is inmiddels geen verrassing meer dat bedrijven die zich richten op CX, over het algemeen hogere winsten behalen dan bedrijven die daar minder aandacht voor hebben. Dat kan komen door een hogere customer lifetime value, een hogere ROI, hoge betrokkenheid van de werknemers of lagere kosten van de klantenservice.

Aan de hand van dit onderzoek kunnen merken nu zelf starten met het bouwen van een soortgelijke businesscase voor het investeren in Employee Experience.

Het nieuwe rapport EX = CX²: Why Employee Experience Leaders Excel at Customer Experience’, heeft duidelijke verbanden tussen CX en EX gevonden. Toonaangevende bedrijven in het onderzoek hebben significant meer behoefte aan een gezamenlijke focus op Employee Experience-strategie. Hiervoor zijn investeringen, een duidelijke roadmap en een focus op de belangrijkste prioriteitsgebieden een belangrijke voorwaarde.

Verder lezen op Marketingweek.