Experience…. Den Haag en Scheveningen!

experience den haag

Oho Den Haag, mooie stad….

Den Haag en ook Scheveningen hadden jarenlang last van een ‘saaie stad-imago’. Dat was zelfs zo erg dat beroemde Hagenaar Barry Hay van Golden Earring begin 2000 vertrok uit de stad. Toch is er iets veranderd, want diezelfde Hay vertelde onlangs tijdens een interview aan muziekblad OOR: ‘Nu ik er niet meer woon en af en toe terugkeer, is dat gevoel weer een beetje teruggedraaid.’ Zijn dochter Bella volgde zelfs de omgekeerde weg van haar vader: ‘Die wil niet eens meer in Amsterdam wonen. Den Haag is bezig aan een opleving; het wordt voor mij in ieder geval steeds leuker’, aldus de verloren zoon Hay.

En dat beeld klopt: De afgelopen jaren hebben Den Haag en Scheveningen een geweldige ontwikkeling doorgemaakt en worden samen zelfs gezien als een van de belangrijkste ‘radarsteden’ van Nederland. Waarschijnlijk mede door het internationale karakter van de stad, de uitstekende opleidingen die je er kunt volgen, culturele attracties en de ontwikkeling van Scheveningen.

experience den haag

Inmiddels bruist de stad. In hippe restaurants en prachtige winkels. Opvallend is dat die opleving vaak wordt gedragen door ondernemers met een verhaal. Echte verhalen, eerlijke en oprechte drijfveren, passie en plezier! Dat merk je en dat proef je. Of het nu gaat om het verkopen van een fiets of zorgdragen dat de stad groen blijft. De lekkerste appeltaart? Die vind je in Den Haag en het recept is niet geheim maar hangt gewoon in het café. We delen toch alles?

Maar Den Haag  is meer… Denk maar aan de revival van de Scheveningse Pier. Een stel jonge ondernemers trok zich het lot aan en probeert er weer iets geweldigs van te maken. Dat zie je. Dat proef je. Experience op en top…

En toch. Een saai imago kan ook hardnekkig zijn. Zo hardnekkig dat er zelf een speciale site is met bekende Hagenezen die uitleggen en vertellen waarom hún Den Haag zo’n toffe stad is. Hoog tijd dus voor een hernieuwde kennismaking!

Na een succesvolle Experience tour door Rotterdam in januari, organiseert de NIMA Community Experience Marketing op 19 januari 2017 een inspiratietour door Den Haag én Scheveningen. Een dag die voert langs vernieuwende plekken, inspirerende bedrijven en ontmoetingen met bijzondere sprekers.

We beginnen de Experience Marketing Tour om 09.30 uur in de buurt van Den Haag Centraal, waarna deelnemers per fiets de stad gaan beleven. In de ochtend voert een gids ons langs bekende en minder bekende plekken van Den Haag en Scheveningen. In de middag wordt het deelnemersveld opgedeeld en gaat met een opdracht en een route op pad.

Tijdens deze middagtour ontmoeten deelnemers op diverse plekken markante sprekers die insights delen over de belevingseconomie van en experience marketing in Den Haag en Scheveningen. Tussendoor is ruimte voor een bijzondere lunch en we sluiten we de Experience Tour af met een recap- en netwerkborrel. Aansluitend worden deelnemers rond 18.00 uur in de gelegenheid gesteld deel te nemen aan een gezamenlijk diner.

Auteur: Philippe Felleman, bestuurslid NIMA Experience Marketing