Gediplomeerden in de spotlight – Rutger Meijer

Ieder jaar starten honderden professionals met een NIMA Opleiding. Om een felbegeerd NIMA Diploma te behalen, studeren deze ambitieuze carrièretijgers maandenlang naast hun werk. Ze volgen de lessen (online of in de schoolbanken), maken de examens en laten zien wat ze kunnen. Wanneer ze dit alles succesvol afronden, ontvangen ze het Europees erkende diploma. Het is dus een hele prestatie om een NIMA Diploma te bemachtigen. En precies daarom, stellen we in deze rubriek een aantal van dit soort kanjers aan je voor.

Rutger Meijer heeft dit jaar zijn NIMA C behaald
Rutger is pas 26 lentes jong en woonachtig in het oosten van het land. Momenteel is hij werkzaam als docent marketing & sales binnen de hbo-bachelor Commerciële Economie. Hij is de NIMA C Opleiding (de marketingopleiding op het hoogste niveau) gestart omdat hij zichzelf verder wilde ontwikkelen als strategisch marketeer. Tijdens de start van de opleiding was hij werkzaam als commercieel manager binnen een middelgrote e-commerce organisatie. Binnen deze organisatie is hij op jonge leeftijd toegetreden tot het managementteam. Maar de kennis om strategische commerciële vraagstukken op te lossen ontbrak hem nog.

De opleiding heeft hem veel gebracht
Naast dat je een sterk marketing en sales gerelateerd netwerk opbouwt tijdens de studie, leer je ook vooral om strategisch, vernieuwend en creatief naar businessmodellen te kijken. Je wordt gedoceerd door professionals met relevante kennis uit de praktijk. Op de vraag ‘wat ga je met je diploma doen?’ antwoord Rutger: ‘Er dagelijks met een glimlach naar kijken. Nee zonder flauwekul, het NIMA C Diploma is erkend als EMQF7-diploma (wo-/masterniveau). In mijn huidige functie als docent marketing & sales komt de kennis, ervaring en het opgebouwde netwerk uitstekend van pas.’

Een opleiding naast je werk kost een hoop tijd
De vraag hoe past dit in je agenda? Rutger geeft aan dat het hem de nodige zondagen heeft gekost, ‘echter ben je bezig met interessante onderwerpen en moet het marketingvak ook voelen als een hobby.’

‘Het marketingvak moet aanvoelen als een hobby’

Rutger raadt de NIMA C Opleiding aan
‘Voor doorzetters, professionals en leergierige marketeers zou ik een NIMA C Opleiding zeker aanraden!’ Rutger is benieuwd naar de volgende die zijn verhaal hier doet en wenst alle NIMA-studenten heel veel succes toe.

Meer weten over NIMA C? Bekijk de opleidingspagina.