‘Groei videoplatforms biedt marketingkansen’

De coronacrisis is een periode van vele uitdagingen. Ook voor ons marketeers. We zien een flinke verschuiving van offline naar online. Daar kunnen wij heel slim op inspelen, zodat zowel particulier als bedrijf aan z’n trekken komt. Door de strenge quarantaineregels is men ook vaker en langer thuis. Dat heeft als gevolg dat diverse videoplatforms ontzettend hard groeien. Weer een mooie marketinguitdaging, dus. In deze blog geven we je praktische informatie over deze enorme verschuiving naar videoplatforms en laten we de kansen zien die jij kunt benutten.

Het is logisch dat online verkeer op social media en streamingdiensten toeneemt, naarmate mensen meer tijd doorbrengen op de smartphone, tablet of pc. Door het coronavirus en de daarbij horende regels, zoals ‘werk zoveel mogelijk thuis’ en ‘bij klachten blijf je thuis’, worden de digitale apparaten veel vaker tevoorschijn gehaald. En ja: dit betekent een explosieve groei van streamingdiensten.

Door de combinatie van vaker thuis zitten, meer vrije tijd en videoplatforms, zal ons kijkgedrag nooit meer hetzelfde zijn. Daar komt bij dat we door de intelligente lockdown kennis hebben gemaakt met videovergaderen, les op afstand, online evenementen, e-sports en podcasts. We hadden geen keuze, en hierdoor is de contentbehoefte van mensen structureel veranderd! Voor ons marketeers biedt dat mooie kansen.

Lees deze blogpost van Jessica Henneman – voorzitter van de NIMA Community Digital – op