Grote namen en snelle groeiers kleuren longlist NIMA Marketing Jaarprijzen

Vandaag is de volledige longlist bekendgemaakt van de bedrijven en organisaties die in aanmerking komen voor de NIMA Marketing Company of the Year-awards. Uit onderstaande 15 ‘marketingbedrijven’ zullen uiteindelijk per categorie de drie genomineerden worden gekozen, waarna op NIMA Marketing Day – 13 juni de winnaars bekend worden gemaakt.

Om de uitzonderlijke prestatie te belonen voor het totaal-kunstwerk dat marketing soms kan zijn, zijn er de NIMA Marketingprijzen. Als beroepsvereniging voor professionals in marketing wil NIMA het werk belonen van het hele marketingteam, inclusief zijn bureaus, en inclusief het hele bedrijf/merk dat bijgedragen heeft aan het marketingsucces. Vorig jaar wonnen Bever (Large), DVJ (medium) en WasteCraft (Small).

De NIMA-prijzen zijn dé enige echte marketingprijzen van Nederland, waarbij niet alleen naar marketingcommunicatie wordt gekeken, maar naar het gehele plaatje. Want marketing is teamwork en als álles eens goed uitpakt, ál het getoonde lef de goede kant opvalt en als álle sterren eens een keer goed staan, is dat een prestatie die ver voorbij het niveau van een mooie reclamefilm of slimme online strategie reikt. Dan ben je voor even het beste marketingbedrijf van Nederland.

Onderstaande bedrijven zijn aangedragen door de leden van het Nederlands Instituut voor Marketing en maken kans door te dringen tot de Top-3. De organisaties in de Top-3 zijn ook te zien op de NIMA Marketing Day met een toelichting van hun casus.

De NIMA Marketingprijzen vakjury bestaat uit 13 juryleden, waarbij voor elke categorie een juryvoorzitter is aangesteld. De vakjury bestaat verder uit: Drie CMO’s, CEO’s of RM’s (die ook juryvoorzitter zijn voor elk specifiek onderdeel); Jan Willem Koch RM, Managing director van Hallmark Cards en voorzitter van de vakjury. Senior Marketing Professionals (SMP’s), NIMA Young Profs.

Longlist – NIMA Marketing Company of the Year Categorie Large

Team Rockstars IT
Zeeman
Kruidvat
Lidl
Hornbach
SNS

Longlist – NIMA Marketing Company of the Year Categorie Medium

Processionals
BNR
Kipster
Van Gogh Museum
De Koffiejongens
Milieu Service NL

Longlist – NIMA Marketing Company of the Year Categorie Small

Oma’s Soep
SeniorWeb
Soof Drinks