Dé tools om je leven (of: je werk) als marketeer makkelijker te maken. Vijfentwintig maar liefst, van webmaster-tools, meer Twitter-volgers, deel-opties tot aan Google Trends en Unsplash. Growth hacking, toepasbaar gemaakt op jouw vakgebied.

Dit artikel bevat je virtuele toolbox, met 25 tools die het leven van een marketeer eenvoudiger maken.

1. Alexa: doet jouw competitie iets beters dan jij?
Het gaat goed met je, maar vergeet nooit om de concurrentie in het oog te houden. Hoe gaat het bijvoorbeeld met hun website? Natuurlijk heb je Alexa gebruikt om hun verkeer te rangschikken, maar wist je dat deze tool veel meer kan? Alexa kan ook concurrenten identificeren waarvan je niet bewust was. Het zal je vertellen wat zij beter doen en je het benodigde advies geven om dit op te lossen. Deze tool heeft een gratis proefperiode van zeven dagen.

2. Bing Webmaster Tools: minder bekend alternatief voor Google Search Console
Als we het hebben over SEO, denken mensen dat het allemaal om Google gaat, maar Bing heeft een marktaandeel van 9 procent, wat neerkomt op miljarden zoekopdrachten. Dus als je website geoptimaliseerd is voor Google, begin dan met Bing-optimalisatie. Als het minder bekende alternatief van Google Search Console, helpt Bing Webmaster Tools je bij het verbeteren van de prestaties van jouw site door het aanbieden van hulpprogramma’s voor het oplossen van problemen met het crawlen en indexeren van je website, het maken van sitemap, het verzenden en ping-tools, website-statistieken en nog veel meer.

3. BrokenLinkCheck.com: fix de gevolgen van snel veranderend internet
Dode links op een website leiden tot een slechte klantervaring. Ze maken een website ook achterhaald. Daarom bestraft Google gestrande links, en SEO-experts waarschuwen je om ze te repareren. Heb je je website onlangs gecontroleerd? Vanwege het supersnelle veranderende karakter van internet is de kans groot dat je site verbroken links bevat. Een gratis en eenvoudige manier om dit te controleren is BrokenLinkCheck.com. Deze tool controleert je webpagina’s op dode links en rapporteert slechte hyperlinks. Sterk aanbevolen!

Lees het volledige artikel met alle 25 must-have Growth Hacking tools op