Hanzestrohm en de kracht van OGSM

(Deze terugblik op een bijeenkomst van Community Regio Oost in samenwerking met Community B2B Marketing is geschreven door Sebastiaan Hattink, communitymanager van NIMA)

Op woensdag 10 april organiseerden NIMA Regio Oost & NIMA B2B Marketing een inspirerende bijeenkomst bij Hanzestrohm in Zwolle, een toonaangevende speler in de elektrotechnische sector. Met een focus op oplossingen voor bouw, industrie en infra heeft Hanzestrohm, een groep van ondernemingen die sinds 2020 onder deze naam opereert, zich gepositioneerd als een voorbeeld van succesvolle bedrijfstransitie.

Erwin van Dalfsen, de drijvende kracht achter de marketingstrategie van Hanzestrohm, samen met zijn team – Henk Bakker, Paula Seinen, en Jeroen Aalbers – deelden hun inzichten over het ontstaan van de groep, de uitdagingen en kansen in marketing en communicatie, en de significante rol die de OGSM-methode hierin heeft gespeeld.

De kern van OGSM
De OGSM-methode, staat voor Objectives, Goals, Strategies en Measures, is centraal gesteld in de transformatie die Hanzestrohm heeft doorgemaakt. Dit raamwerk heeft het bedrijf in staat gesteld duidelijke doelstellingen te formuleren, strategische routes te plannen, en meetbare uitkomsten te definiëren – een aanpak die zichtbaar heeft bijgedragen aan hun succes.

Belangrijke inzichten en toepassingen
De presentatie benadrukte niet alleen de reis van Hanzestrohm en de toepassing van de OGSM-methode, maar bood ook een diepgaand overzicht van hun marketingstrategie. Van push- en pullmarketing tot de implementatie van creatieve campagnes en de impact van A.I. op online marketing, de sessie bood een grondig inzicht in hoe moderne technologieën en methodes kunnen worden gebruikt om merkvoorkeur te stimuleren en aan te passen aan veranderende consumentengedragingen.

Terugkijkend op een succesvolle bijeenkomst, met meer dan veertig marketeers in de zaal, voelde je de energie en het enthousiasme voor het vak. De levendige interactie, het grote aantal vragen, en de positieve feedback onderstrepen de algehele waarde en het succes van de bijeenkomst.

De volgende NIMA Regio Oost bijeenkomst

Als vervolg op dit succes, kijken we uit naar de volgende bijeenkomst van NIMA Regio Oost. Op 19 juni verwelkomen we je graag bij Adwise voor een ontbijtsessie over “Next 3 years in digital – cruciale trends en ontwikkelingen met impact op technologie, mensen en marketing-leiderschap”. Wie niet bekend is met NIMA of geen lid, maar eens kennis wil maken met de community’s van NIMA Oost of NIMA B2B Marketing, kan altijd even contact opnemen om als introducee te worden uitgenodigd. Meld je snel aan want er is maar een beperkt aantal plaatsen.