Hbo-colleges NIMA gastdocenten groot succes (…en ROC RijnIJssel zoekt examentrainer)

 

Hogeschool Inholland heeft als NIMA Education Partner toegang tot het grote netwerk met NIMA professionals. De hogeschool wilde voor de eerstejaars studenten van het vak Marketing en Ondernemen graag de meest actuele business cases aanbieden. Hiervoor heeft de hogeschool vier NIMA Members gevraagd, om iets te komen vertellen over hun praktijkervaring en de actuele ontwikkelingen binnen marketing. Deze gastcolleges zijn op video opgenomen en inmiddels in de vorm van webcolleges binnen het online studiemateriaal van de hogeschool opgenomen.

De reacties van docenten en studenten zijn heel positief, zo weet Baukje Hilarides van Team Study Members & Exams, die namens NIMA docenten zocht en vond: ‘Het pakte echt heel goed uit en zijn “onze” marketeers ook heel dankbaar voor hun bijdrage. De actuele business cases en de professionaliteit van de sprekers worden enorm gewaardeerd en als heel leerzaam ervaren. We hebben een gastsprekers kunnen leveren voor de Hogeschool Inholland in zowel Alkmaar, Diemen, Haarlem als Rotterdam. Voor de betrokken gastdocenten levert het trouwens ook direct iets op want uiteraard kun je voor het leveren van een gastcollege ook PE-punten aanvragen en krijgen’.

De ‘NIMA-gastcolleges’ waren: Marketing in de praktijk door Tristan Albersen, Trends in de Marketing door Frans Cornelis, Marketing on the move door Bas van Leeuwen en Business begint bij de klant door Karel Zwaan.

Zodra een opleider een gastspreker zoekt, dan zal een oproep binnen het netwerk worden uitgezet, maar mocht je als NIMA Member (of niet aangesloten marketeer) zelf een idee of interesse hebben om iets voor een van de NIMA Education Partners te gaan doen, vernemen we dat graag zien we je reactie tegemoet. Stuur in dat geval een mail naar baukje(at)nima.nl.

 

 

Examentrainer gezocht

Ben je SMP of Register Marketeer en lijkt het je leuk om examentraining te geven aan mbo-studenten, dan kan ROC RijnIJssel in Arnhem je misschien goed gebruiken. Deze NIMA Education Partner is op zoek naar een examentrainer die de studenten goed kan voorbereiden op het examen NIMA Basiskennis Marketing. Het doel daarbij is om de studenten optimaal voor te bereiden op het aankomende examen NIMA Basiskennis Marketing. Je zult van NIMA een oefencase ontvangen waarmee je de studenten kunt voorbereiden. De school zoekt iemand voor 1 lesuur in januari 2020.