(NIMA Podcast #1) AI for Marketing – What to think?

Het Instituut is een podcastserie over marketingonderwerpen die het vak nú uit de slaap houden, jou aangeboden door NIMA, Nederlands Instituut voor Marketing. Bedoeld voor marketingprofessionals in bedrijfsleven en onderwijs, maar eigenlijk voor iederéén die zijn kennis over het mooiste vak ter wereld wil aanscherpen. We bespreken één marketingonderwerp, of een marketingontwikkeling, we leggen kort uit waarom het juist nú zo’n dringend noodzakelijk marketingonderwerp is en in een half uur praten we je met twee experts door heden, verleden en toekomst.

In deze aflevering van Het Instituut spreken we over generatieve kunstmatige intelligentie en marketing, meer specifiek over de vraag waar we stáán met de inzet van AI ten behoeve van marketing.

Nu is dit onderwerp ‘AI en de relatie daarvan met Marketing’ in de loop van de afgelopen twee jaar heel vaak en op veel verschillende manieren besproken dus we blijven een beetje weg bij de wensput, en marketing blijft ook gewoon marketing, dus we slaan het een beetje plat. Tenslotte kun je genoeg luchtfietsen bij dit onderwerp, maar een marketingprofessional moet gewoon potten pindakaas verkopen, of mensen naar z’n winkel trekken, of verzekeringen aan de vrouw brengen, of sneakers.

In deze podcast spreken we vooral over ‘What to think about AI & Marketing’, of om het wat minder cryptisch te omschrijven: Wát is ons als marketingvak in de afgelopen anderhalf jaar overkomen, waar staan we nú en waar moeten we op letten. Wat zijn de next steps?

Onze Institutionele Denktank voor deze aflevering bestaat uit:

Wilco Verdoold, NIMA Register Marketeer, Strateeg, Spreker, Auteur, Geek, Docent en Onderzoeker, verbonden aan de Hogeschool van Amsterdam. Met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van marketing en (digitale) innovatie en transformatie, is Wilco een veelzijdige professional. Bij NIMA verzorgt hij onder meer presentaties, classes en trainingen.

Leon Jansen, Senior Marketing Professional bij NIMA, Interim Marketingdirecteur, adviseur over onder meer Strategie, Marketing, Organisatie en Data & AI, spreker en ook auteur. En ook hij is actief binnen NIMA, onder meer als docent van de Masterclass: Marketing en ChatGPT.

Beluister de podcast via Spotify (iets betere kwaliteit) of via één klik op onderstaande balk: